Brugse bossen hebben vijf nieuwe bewegwijzerde wandellussen

Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Nu er steeds meer gewandeld wordt in de Brugse stadsbossen wil het stadsbestuur voor variatie en afwisseling zorgen met vijf nieuwe bewegwijzerde wandellussen. “Op die manier dagen we de Bruggelingen uit om hun stad, met een totale wandelervaring, verder te ontdekken”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Door de coronacrisis wordt er ook in Brugge meer dan ooit tevoren gewandeld. Naast de Vesten zijn ook de Brugse stadsbossen populair. De stad wil daarom voor variatie en afwisseling zorgen met de realisatie van vijf nieuwe bewegwijzerde wandellussen. “Deze gezondheidscrisis toont aan hoe belangrijk het is dat elke Bruggeling voldoende openbare en toegankelijke natuur in de nabijheid heeft. Daar willen we dan ook volop op inzetten voor nu, maar ook voor later”, motiveert schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD Plus).

Elke wandeling heeft een specifieke kleur en start aan één van de randparking van de domeinen. Op diverse plaatsen, zoals bij het natuurcentrum Beisbroek, worden grote info- en overzichtsborden geplaatst. “De wandelingen verschillen niet enkel van thema maar ook van lengte en van startplaats. Er is dus voor elk wat wils. Van de fervente actieve wandelaar tot een korte gezinswandeling”, stelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

Speelelementen

De Heidewandeling van 4,2 kilometer neemt de wandelaar mee langs waardevolle heidegebieden die verspreid liggen in Beisbroek en het Chartreuzinnenbos. Via de kruidentuin en de siertuin wordt de lus compleet gemaakt. De groene ‘Boomgaardwandeling’ van 3,4 kilometer troont je langs de hoogstamboomgaarden van Beisbroek en Chartreuzinnenbos, waar in de lente de bloeiende fruitbomen op hun mooist zijn. Een glaasje drinken op het terras van het Koetsenhuis is hierbij zeker ook mogelijk.

De wandeling Rondje Tudor (2,4 km) start op de ruime parking van domein Tudor in de Zeeweg. Je kunt er onder meer geuren opsnuiven in de ommuurde kruidentuin en het kasteel Tudor bewonderen. Flinke stappers kunnen dan weer gaan voor de Beisbroekwandeling; met 6,2 kilometer de langste van de vijf boswandelingen.

Ten slotte is er nog het Wandelspeelpad, een project dat nog verder afgewerkt moet worden. “Dieren uit het bos zullen er verwerkt worden in speelelementen langs de wandelroute”, geeft schepen Van Volcem mee. “Zo zal er bijvoorbeeld een spin in hout zijn waar kinderen dan kunnen op klauteren en spelen. Eens de houten dieren geplaatst worden, zal dat dus een extra beleving zijn voor als je als gezin op pad trekt. We verwachten dat dit tegen de zomervakantie gebruiksklaar moet zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier