Brugs Bierfestival verrijst tijdens paasvakantie in nieuwe beurshal

De organisatoren van het Brugs Bierfestival dat in de paasvakantie van 2022 in het nieuwe beurs- en congresgebouw plaatsvindt. © michel vanneuville
Stefan Vankerkhoven

Na twee jaar adempauze door corona organiseren de Brugse Autonome Bierproevers (BAB) op 9 en 10 april 2022 opnieuw een bierfestival. Tenzij de gezondheidscrisis roet in het eten gooit. Plaats van afspraak is het gloednieuwe beurs- en congresgebouw. Het Brugs Bierfestival verrijst tijdens de paasvakantie!

De jongste editie van het Brugs Bierfestival dateert al van het eerste weekend van februari 2019 in een megatent op ‘t Zand, vlak voor de storm Ciara over Vlaanderen raasde en enkele weken voor de lockdown door de pandemie. Voor de veertiende editie volgend jaar opteren voorzitter Marc Vandepitte en zijn BAB-kompanen voor een nieuwe locatie én een andere datum. Het gloednieuwe BMCC, Bruges Meeting and Convention Centre, wordt The Place to Beer tijdens de Paasvakantie.

VIP-event

Op die manier wordt het Brugs Bierfestival minder afhankelijk van de weergoden. Het BMCC kan op het 2.500 m² grote gelijkvloers, met alle ramen open, 2500 biertliefhebbers verwelkomen. De vierde verdieping van dit congresgebouw wordt voorbehouden voor VIP’s, die 150 euro moeten ophoesten voor een culinaire verwenning, inclusief culturele introductie tot het leven van de Brugse piloot, kunstenaar en brouwer André Demeulemeester.

De toegang tot het bierfestival zelf is gratis. Voor elke consumptie dienen de bezoekers 2 euro te betalen. Hoeveel biertjes er getapt zullen worden, blijft nog onzeker. Feit is dat er opnieuw 90 artisanale Belgische brouwerijen zullen present zijn die een keuze bieden uit 600 bieren. Bij de vorige editie verwelkomde het festival nog 18.000 bierliefhebbers uit 39 landen, onder wie vele Britten. Veel hangt af van hoe de pandemie volgend jaar evolueert. “We zullen waarschijnlijk met covid safe tickets moeten werken. Maar bij een vijfde coronagolf zullen we wellicht gedwongen worden tot annulatie van ons festival”, zucht Marc Vandepitte.

Dicht bij station

De voorzitter van BAB somt nog eens alle voordelen op van de nieuwe locatie: “Het BMCC bevindt zich in het hart van de stad, met de mogelijkheid om voor of na de degustatie een bezoek te brengen aan Brugge. Vlakbij is er een waaier aan overnachtingsmogelijkheden, met kamers van 50 tot 500 euro in de Brugse hotels. Het Brugs station bevindt zich op amper 1 kilometer, onder het BMCC is er een berging voor 226 fietsen. Ook de standhouders worden verwend, vrachtwagens kunnen binnenrijden én er is een toe- en afvoernet van water – een groot voordeel voor een bierfestival.”

Zelf moet BAB diep in de geldbeugel tasten vooor de huur van het BMCC, want dat kost deze Brugse vereniging 45.000 euro. Het bierfestival wordt zowel een in- als outdoor happening, want rondom het beursgebouw zullen foodtrucks staan en terrassen ingericht worden.

Info: www.brugsbierfestival.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier