De Streekproductenmarkt vindt ondertussen al voor de tiende keer plaats in Oostende. Je kan er zaterdag en zondag bij 23 standhouders streekproducten proeven uit heel Vlaanderen proeven en luisteren naar de makers die met veel liefde spreken over hun product. Jack Knapen, een ambachtelijk bakker uit Bocholt, maakt ter plaatse zijn taarten speciaal voor het jubileum.
Het Prinses Stefanieplein is het weekend van 30 augustus en 1 september opnieuw omgetoverd tot het charmantste terras van Oostende. Je kan er bij 23 standhouders terecht om het lekkerste wat Vlaanderen te bieden heeft te proeven: van garnaalkroketten tot Limburgse vlaaien. Aan de bar kan je dan weer kiezen uit 10 traditionele streekbieren.
Verse vlaaien
Een bijzonder extraatje dit jaar is een Limburgse bakker die zijn oven heeft meegenomen naar Oostende en verse vlaaien bakt. “Ik had in de werkgroep al eens gezegd dat als de Europese erkenning voor onze Limburgse vlaai binnen was dat ik ze zou komen bakken op de streekproductenmarkt in Oostende. Dit jaar was het zover en moest ik mijn belofte nakomen natuurlijk. Het is heel leuk om eens het volledige proces te kunnen tonen. Zo’n product heb je niet in 1, 2, 3 gemaakt. Daar is wel wat werk aan, maar het is een passie voor mij.”
Erfgoed
Willy Deschildre keek met trots terug op de tien jaar dat de markt al georganiseerd wordt. “In het begin kregen we maar toestemming om het eenmalig te organiseren. Ondertussen hebben het aantal deelnemers stelselmatig kunnen verhogen en zijn we verhuisd naar het grotere Prinses Stefanieplein. ”
“Mensen kunnen hier proeven van de echte Vlaamse producten waar we allemaal mee opgegroeid zijn. Alle standhouders zijn fier op hun product en vertellen er graag meer over. Wij zijn erfgoed dat iedereen kan waarderen en consumeren”, aldus Deschildre.
Je kan er zondag nog terecht van 11 tot 18 uur.
(LB)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier