Vakbonden De Lijn hopen op spoedig overleg na actie kusttrams in Westhoek, donderdag opnieuw alles normaal

Aan de grote tramhalte in Oostende, vlakbij het treinstation, waren er woensdagochtend noch trams noch passagiers te bespeuren. © WK
Redactie KW

De vakbonden van De Lijn hopen dat er snel opnieuw een overleg plaatsvindt met de directie van de vervoersmaatschappij. Dat zei Stan Reusen (ACOD TBM) woensdag op de actiedag van de vakbonden aan de kust en in de regio Westhoek. Woensdag reden door de actie maar één op de tien kusttrams uit.

De vakbonden willen snel opnieuw rond de tafel zitten met de directie van De Lijn. Ze hekelen verschillende arbeidsomstandigheden en spreken van een gebrek aan respect. Eerder overleg draaide op niets uit. “Onze mensen hebben met deze actiedag een duidelijk signaal gegeven. We willen zo snel mogelijk een overleg hebben, want onze mensen blijven nu een beetje op hun honger zitten”, zegt Reusen.

Intussen laat De Lijn weten dat de directie openstaat voor nieuw, constructief overleg. “Wij hebben voorlopig geen signaal gekregen van de directie en wachten nog af. Indien er geen signaal komt, dan zal er vermoedelijk opnieuw overgegaan worden tot actie.”

Volgens De Lijn is de actiedag woensdag verlopen zonder grote problemen. Zoals gepland reed maar één op de tien kusttrams. In de regio Oostende reden gemiddeld twee op de tien bussen en in de regio Westhoek waren dat zes op de tien bussen. Vanaf morgen donderdag zal alles opnieuw normaal verlopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier