Stad installeert geldautomaat in Beveren: “Dit is essentieel”

De nieuwe automaat werd dinsdagnamiddag in gebruik genomen. © (foto SB)
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Dinsdagmiddag werd op het Heilige Kruisplein in Beveren een gloednieuwe geldautomaat geïnstalleerd.

Her en der in het land centraliseren private banken hun dienstverlening, waardoor het aantal geldautomaten flink afneemt. Dat zorgt in landelijke gemeenten voor veel problemen, waar men soms kilometers moet rijden om cash geld te kunnen afhalen. Maar ook grotere steden kampen met dezelfde problematiek.

Inwoners zijn ontstemd dat de automaten uit de kernen verdwijnen. “We vinden het belangrijk dat geldautomaten goed verspreid zijn over de stad, zodat iedereen gemakkelijk geld kan afhalen of storten”, vertelt burgemeester Kris Declercq (CD&V).

Loomis

Vorig jaar zorgde Stad Roeselare in samenwerking met Batopin al voor extra CASH-punten op De Munt, in de inkomhal van ARhus en langs de Petrus en Paulusstraat in Rumbeke. “De volgende stap was een nieuwe geldautomaat in Beveren. We schoten snel in actie en gingen in zee met het Zweeds bedrijf Loomis.”

De voorbije dagen werd een automaat geïnstalleerd op het Heilige Kruisplein. “Dit is een ideale centrale locatie in Beveren met voldoende parkeermogelijkheid. Met deze maatregel wil de stad ervoor zorgen dat inwoners van Beveren toegang blijven houden tot essentiële financiële diensten”, besluit burgervader Kris Declercq.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier