Rouge é Blanc uit Ingelmunster heeft eigen pop-up shop met automaat vol gerechten

Virginie Delefortrie en Yves Vandenabeele van Rouge é Blanc verkopen nu allerlei kant-en-klaargerechten. (foto FODI)©FODI
Virginie Delefortrie en Yves Vandenabeele van Rouge é Blanc verkopen nu allerlei kant-en-klaargerechten. (foto FODI)©FODI
Redactie KW

Sinds twee weken kan je in de pop-up shop met automaat van Rouge é Blanc in Ingelmunster terecht voor allerlei kant-en-klaargerechten. “We blijven onszelf heruitvinden”, zeggen Virginie en Yves.

Yves Vandenabeele en Virginie Delefortrie van Rouge é Blanc in de Bruggestraat begonnen met een pop-up shop met automaat vol gerechten, zoals spaghetti, slaatjes, vol-au-vent, pasta’s… “Onze ontbijten en takeaway doen het goed, maar we wilden nog iets extra’s voor tijdens de week. We zijn het immers gewoon van veel te werken en blijven onszelf dus telkens heruitvinden”, glimlacht Virginie. “In ’t Herenhuis in Izegem stond er een frigo die nu niet meer gebruikt kan worden, omdat er momenteel geen luxe-ontbijten worden aangeboden. We hebben die frigo in Rouge é Blanc geplaatst. Dat is een dure aankoop gespaard. Nu moeten we wel meer investeren in nieuwe verpakkingen.”

Sinds 18 oktober 2020 is Rouge é Blanc gesloten. “We willen werken en daarom besloten we te starten met knabbel-, babbel- en ontbijtboxen. We doen ook nog allerlei andere zaken, kwestie van verder onze leveranciers en vaste kosten te kunnen betalen”, vervolgt Yves.

“Hoelang die sluiting nog mag duren? Tot gisteren”, reageert Virginie direct. “Niemand start een zaak op om op zo’n manier te moeten werken. Ik ben dankbaar dat we werk hebben, maar je kan het niet vergelijken met onze normale werking. We moesten iets doen of we komen gek in ons hoofd. We missen ons personeel, want dat zijn onze vrienden én we missen natuurlijk ook ons cliënteel. Ik mis het contact met de klanten”, vult Yves aan.

Premie

“We zitten qua omzet aan 10 procent per maand. De regering steunt, maar dat is maar een druppel op een hete plaat. Met die premies kunnen we enkele dagen de betalingen uitvoeren. Voor de regering is de horeca blijkbaar niet belangrijk, maar de horeca is wel de lijm tussen de sectoren. Ga je op café of restaurant, dan wil je mooi gekleed zijn, trek je naar de kapper, enz. Met Valentijn moest het zeker mogelijk geweest zijn om terug te openen. Valentijn is het feest van de geliefden en dan gaan ze maar per twee op restaurant. Jammer dat zoveel ondernemers de liefde voor hun vak niet kunnen delen met hun klanten. Nu denk ik aan 1 maart… hopelijk.”

(Patrick D.)

Openingsuren pop-up shop: dinsdag tot zondag telkens van 11 tot 13.30 uur, van vrijdag tot zondag ook van 18 tot 20.30 uur. Maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier