Overrompeling bij opening Jumbo Roeselare: “Al team van 60 medewerkers paraat en we zoeken nog mensen”

Rijendik stonden de eerste klanten te wachten op de opening van Jumbo Roeselare. © stefaan beel
Wouter Vander Stricht

Woensdagmorgen om 9 uur gingen de deuren van het Jumbo Roeselare langs de Meensesteenweg 610, pal naast Euro Shop, open. Enkele honderden mensen was er als de kippen bij om kennis te maken met de winkel. Zaakvoerder Pascal Tyberghien (44) zag het met plezier aan. “De mensen komen naar hier voor een totaalbeleving”, zegt de Oostrozebekenaar die ook al in Stekene een Jumbo-filiaal runt.

Jumbo Roeselare is het 34ste filiaal in Vlaanderen van de Nederlandse winkelketen, het zevende in West-Vlaanderen. Er zijn al vestigingen in Oostende, Middelkerke, Veurne, Zedelgem, Kuurne en Lauwe. “Hier in het centrum van West-Vlaanderen was er dus zeker nog ruimte”, stipt Pascal Tyberghien aan. Jumbo koesterde al langer plannen om zich in Roeselare te vestigen. Plannen om een nieuwbouw te realiseren langs de Diksmuidsesteenweg moesten uiteindelijk de vuilnisemmer in, nu is het dus wel raak langs de Meensesteenweg in Beitem. Ook hier werd de vergunning betwist. “Maar het feit dat we kunnen open gaan zegt genoeg”, verduidelijkt de ondernemer. “Op deze locatie zijn we ook ideaal gelegen om de gemeenten hier rondom ons te bedienen. De meeste bewoners daar moesten vroeger in de stad om een grote winkel te bezoeken, nu vinden ze die hier op enkele kilometer van hun deur.”

235 parkeerplaatsen

De winkel heeft een totale oppervlakte van 2.500 vierkante meter, waarvan 1.800 meter winkeloppervlakte. Er werden ook nieuwe parkeerplaatsen aangelegd, in totaal zijn er 235 gezamenlijk met Euro Shop. Een team van 60 medewerkers staat nu al klaar, maar er staan ook nog vacatures open. De winkel zal iedere morgen openen om 8 uur en open zijn tot 20 uur, op vrijdag zelfs tot 21 uur. “Mijn ervaring in Stekene is dat er op vrijdagavond veel mensen graag in de luwte komen winkelen, prikkelarm als je het zo wil noemen.” Ook op zondagvoormiddag is de winkel open. “Van 8 tot 13 uur, op maandag openen we maar om 13 uur. Ook op feestdagen zullen we open zijn.”

Met de druk op de knop werd Jumbo Roeselare officieel geopend.
Met de druk op de knop werd Jumbo Roeselare officieel geopend. © stefaan beel

De totaalbeleving is volgens Pascal Tyberghien het onderscheid tussen Jumbo en andere supermarkten. “Je kunt hier terecht voor een breed scala aan heerlijke en gezonde producten. De mensen die al kennis maakten met onze winkels appreciëren ons Nederlands aanbod, maar uiteraard hebben we ook de Belgische merken én ook heel wat lokale producten. Je kan overal dezelfde pot choco krijgen, maar wij verkopen die als het ware met hotelservice.”

300 gratis boeketten

Door het partnership met HEMA, liggen er ook verschillende producten uit het HEMA-assortiment in de winkel. Jumbo heeft ook een rijk gevulde bloemenafdeling. Dankzij de versheidsgarantie van zeven dagen krijgen de klanten bovendien een nieuw boeket mocht het onverhoopt verwelken. Bij de opening kregen de eerste 300 klanten een boeket cadeau, dat triggerde ook heel wat mensen om woensdagmorgen af te zakken naar de nieuwe winkel.

“Speciaal uit Beveren-Leie gekomen voor deze opening”

Een van de eerste klanten die stond aan te schuiven was Annie Vromant (67). Met kleinzoon Vincent in het zitje van de supermarktkar trok ze grote ogen. “Er is hier nogal wat volk”, is haar eerste reactie. Zelf kwam ze vanuit Beveren-Leie naar Roeselare afgezakt. “Mijn vriend woont in Ledegem. En zelf hou ik ervan om Nederlandse winkels te bezoeken, zeker de openingen zijn de moeite. Ik was eerder al op andere openingen te gast. Ik breng dan ook mijn kleinzoon mee. Hij geniet ervan. Er zijn veel proevertjes, daar is een zoethoudertje voor hem. Want hij eet graag. En ik heb ook zijn knuffel bij mocht hij het wat gezien hebben. Ik apprecieer ook het aanbod in die winkels”, zegt de dame net voor de winkel ging ontdekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier