Ouders van overleden Loïc (3) worden nieuwe uitbaters van De Zilverberk

het gebouw waar De Zilverberk gevestigd is, tegenover de kerk van Houthulst. © ACK
Redactie KW

Nicolas Depoortere en Melissa Casier openen in september een nieuwe zaak in Houthulst. Ze worden de nieuwe uitbaters van De Zilverberk en dopen de zaak meteen om tot Le P’tit Boucher.

Restaurant-tearoom De Zilverberk werd tot vorig jaar uitgebaat door Dominiek Jaecques en Annita Slabbaert, de ouders van Lydia, die afgelopen zomer verongelukte met haar parapente. Toen zij de deuren sloten, was het een tijdje stil rond de zaak, maar nu komt er dus een nieuwe bistro. Nicolas Depoortere en Melissa Casier, die al vijf jaar een traiteurszaak runnen in Roeselare, worden de nieuwe gezichten. De zaak krijgt meteen ook een nieuwe naam: Le P’tit Boucher, verwijzend naar hun zoontjes Mathis en Loïc.

Huisstijl doortrekken

“De naam verwijst niet enkel naar onze zoontjes maar ook naar de traiteurszaak die we in Roeselare runnen”, vertelt Nicolas. “We hopen op 2 september te kunnen openen. Eerst gaan we nog wat werken uitvoeren in de zaak om dan een frisse start te nemen. Het is onze bedoeling om onze huisstijl, de gezelligheid van onze traiteurszaak in Roeselare door te trekken in onze bistro, met name ene warm en gezellig Frans-Italiaans interieur met kwalitatieve producten. Eerst werken we nog de geplande feesten en evenementen af.”

“We hebben een goede verstandhouding met de vorige uitbaters”

Voorlopig werken Nicolas en Melissa nog voor een baas en zijn ze halftijds zelfstandig, maar in de toekomst willen ze zich toeleggen op hun bistro. “We hebben heel veel respect voor de mensen in de plaats waar we werken en willen hen zeker niet van vandaag op morgen in de steek laten. Darnaast hebben we ook heel veel respect voor het personeel waar we in onze zaak mee werkten. Nu nemen we de stap om beiden volledig zelfstandig te worden en ons volledig in te zetten voor onze nieuwe zaak. De zaak in Roeselare wordt stopgezet nadat alle orders afgewerkt zijn. We zullen op woensdag en donderdag dagmenu’s aanbieden die zowel ter plaatse kunnen gegeten worden als om op te halen. Er zal een aparte ingang komen voor de afhaalmenu’s langs de poort. De bistro zal open zijn van woensdag tot en met zondag en ook het tearoomgedeelte van de zaak verder willen uitbreiden.”

Nieuwe stap

Het grote voordeel voor Nicolas en Melissa is dat ze vlakbij hun eigen woning kunnen werken. Nicolas en Melissa hebben een zware periode achter de rug. In juni vorig jaar kwam hun jongste zoontje Loïc (3) op tragische wijze om het leven nadat hij in de zwemvijver van het gezin gevallen was. Nu zijn ze klaar voor een nieuwe stap in hun leven. “Met de vorige uitbaters hebben we een heel goede verstandhouding, in die mate zelfs dat Dominiek heeft aangeboden om ons in het begin te helpen en op weg zetten. Hun klanten werden altijd vlot bediend en dat willen wij ook verder zo houden, maar het is natuurlijk aardig meegenomen dat we van Dominiek kunnen leren. Ook wat patisserie en ijs betreft kunnen we van hem heel wat opsteken.”

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier