Oudenburg krijgt met De Kei een nieuwe woonsite

Laurette Ingelbrecht

Donderdagavond vindt de eerste Gecoro-vergadering plaats voor het Ruimtelijk Uitvoeringsplan De Kei. Op de site, gelegen in de Keiweg langs het kanaal Nieuwpoort-Plassendale, zijn de komende jaren heel wat woonprojecten gepland.

In het gemeentelijk ruimtelijke structuurplan dat in 2018 door de gemeenteraad werd goedgekeurd, staan twee woonuitbreidingsgebieden aangeduid; enerzijds de site van het bedrijf Verhelst, anderzijds de site De Meulenaere. Deze laatste zal als eerste worden ontwikkeld binnen het RUP De Kei”, legt schepen van Ruimtelijke Ordening Stijn Jonckheere (N-VA) uit.

Ook interesse van handelszaken

De site Demeulenaere werd verkocht aan bouwonderneming Verhelst die er 100 wooneenheden, 30 appartementen en 70 huizen, zal optrekken. Volgens burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD) is er ook interesse van zaken als Hubo, Aldi en Albert Heyn om er voor economische activiteit te zorgen. “De markt is vrij voor iedereen”, aldus de burgemeester.

“De startvergadering van donderdag 9 januari is met de betrokken partners van het project en bedoeld om de visie van de stad over te brengen aan de ontwikkelaars. We willen er een leefbare en groene omgeving creëren. Deze uitbreiding is nodig om onze stad verder te doen groeien en dit is hier zeker een heel goede locatie voor”, stelt Anthony Dumarey.

Eens het RUP goedgekeurd, gehoopt wordt tegen 2021, kan de bouw in 2022 beginnen. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.