Lange wachtrij voor charcuteriezaak Mazure die zaterdag sluit: nog allemaal om voorraad preparé?

Voor Charcuterie Mazure in de Kapellestraat stond donderdagmiddag een lange wachtrij. © gf
Redactie KW

Het nieuws dat de bekende charcuteriezaak Mazure na zaterdag de deuren sluit, sloeg in als een bom. In die mate dat er nu een lange wachtrij staat aan de zaak in de Kapellestraat. Velen willen nog een voorraad van de vermaarde preparé of andere charcuterie inslaan.

André Mazure en Liliane Vandenberghe starten in 1955 met een eigen charcuteriezaak in de Kapellestraat vlakbij het Wapenplein. Na het overlijden van haar moeder neemt Michèle in 1984 de zaak over. Chef Marcel Lieven was er toen ook al bij en zou 40 jaar in de zaak werken. Later worden ook haar kinderen actief in de zaak: Douglas werkt er sinds zijn vijftiende en na het overlijden van chef Marcel zette ook Woody mee zijn schouders onder Charcuterie Mazure.

De bekende charcuteriezaak, waar alle medewerkers een rode schort boven hun witte werkkledij dragen, maakte eind vorige week echter bekend op 1 september te zullen sluiten omdat het gebouw verkocht wordt. Een overname was niet aan de orde. Blijkbaar willlen veel Oostendenaars de charcuterie van Mazure nog niet missen, zoals blijkt uit de lange wachtrij. (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier