Europarlementslid Hilde Vautmans in dialoog met lokale landbouwers

Op uitnodiging van burgemeester Francesco Vanderjeugd ging Europarlementslid Hilde Vautmans in Staden in het gemeentehuis in dialoog met een delegatie Stadense boeren van de Landelijke Gilde, de Boerenbond en Groene Kring over de toekomst van de landbouw. © Joke Couvreur
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

In Staden ging Europarlementslid Hilde Vautmans (Open Vld), op uitnodiging van burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld), in het gemeentehuis in dialoog met een delegatie Stadense boeren van de Landelijke Gilde, de Boerenbond en Groene Kring over de toekomst van de landbouw.

“De ontvangst van Hilde biedt een waardevol forum voor open uitwisseling en reflectie over de uitdagingen en de kansen waarmee de Stadense boeren geconfronteerd worden”, legt burgemeester Vanderjeugd uit. “Hilde is een gedreven Europees parlementslid en is ook eerste schepen in Sint-Truiden. Ze zet zich al meer dan twintig jaar actief in voor de landbouwsector. Ze staat ook bekend om haar kritische benadering van het Europees landbouwbeleid en haar voortdurende inspanningen om de belangen van landbouwers en landbouwgemeenschappen gericht aan te pakken. Naast het belang van protesteren is het belangrijk om blijvend en verder in dialoog te treden met de beleidsmakers en de landbouw om duurzame oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarmee de landbouwsector wordt geconfronteerd.”

Brief

Vorige week overhandigden Vanderjeugd en landbouwschepen Chris Verhaeghe (Open Vld) landbouwminister David Clarinval (MR), tijdens diens bezoek aan Westvlees in Westrozebeke, een brief waarin ze de minister vroegen om de belangen van de boeren te verdedigen ‘met alle middelen die u ter uwer beschikking hebt’. De burgemeester en schepen wezen in de brief onder andere op het belang van de landbouwsector voor de algemene tewerkstelling in Staden.