12.000 bezoekers op Dag van de Landbouw in Caprinehoeve

Brecht Dewulf geflankeerd door moeder Anja en zus Delphine. © EVG
Redactie KW

Sinds begin dit jaar is Brecht Dewulf (23) de trotse overnemer van geitenmelkerij De Caprinehoeve langs de Grijspeerdstraat in Gits. Zaakvoerder Brecht, zus Delphine en hun mama wilden op Dag van de Landbouw hun geiten in de spotlights zetten en met succes.

“We kwamen op het idee om deel te nemen aan Dag van de Landbouw omdat we mensen wilden laten kennismaken met ons artisanaal ijs, gemaakt van geitenmelk. Geen van ons had verwacht dat we de kaap van 10.000 bezoekers zouden overschrijden. Wanneer bezoekers ons hoeveterras bezoeken, krijgen we regelmatig de vraag of ze de geiten mogen zien. Door hygiënische redenen is dit helaas niet mogelijk maar op Dag van de Landbouw kon dit dus wel.”

“We plaatsten een grote tent met randanimatie voor klein en groot. We hadden helemaal niet gedacht dat mensen meer dan een uur zouden staan aanschuiven om de stallen te bezoeken. De politie regelde het verkeer in goede banen en zij schatten dat er tussen de 10.000 en 12.000 mensen langsgekomen zijn”, vertelt zus Delphine.

Zaakvoerder Brecht is afkomstig uit Jabbeke maar vond de weg naar Gits toen hij voor het eerst in contact kwam met De Caprinehoeve bij de aankoop van bokken het jaar daarvoor. Brecht, mama Anja en zus Delphine zitten niet stil want in het voorjaar van dit jaar openden ze een hoeveterras waar hun artisanaal ijs verkocht wordt.

Hoevewinkel

“Ons hoeveterras is nog geopend tot eind september en daarna sluiten we even de deuren met het koudere weer. IJsjes vallen dan minder in de smaak maar we zijn volop aan het brainstormen over artisanale geitenyoghurt en -kaas.”

“We denken erover om een automaat te plaatsen en zo onze producten aan de man te brengen. Een hoevewinkel is ook al eens over de lippen gerold, we zien wel. Er is nog zoveel mogelijk maar laten we eerst van afgelopen zondag nagenieten”, aldus mama en broer en zus Dewulf. (EVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier