Krantenwinkel in Katelijnestraat sluit: “Op zoek naar groter pand”

Met de Press Shop verdwijnt opnieuw een handelszaak in de Katelijnestraat. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Met de Press Shop verdwijnt opnieuw een handelszaak in de Katelijnestraat. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Na meer dan dertig jaar verdwijnt de bekende krantenwinkel ter hoogte van de Ankerplaats in de Katelijnestraat. De retailgroep Ubiway, die de Press Shop en Relay winkels beheert, wilde niet langer investeren in de huur van het pand. “We zijn op zoek naar grotere panden”, klinkt het bij Ubiway. “Ook de langdurige werken in de straat spelen een rol.”

De bekende krantenwinkel van de Press Shopgroep aan het Ankerplein – waar de Oude Gentweg, Nieuwe Gentweg en Katelijnestraat samen komen – opende maandag 31 november voor het laatst de deuren. Op deze locatie was meer dan dertig jaar een kranten- en tijdschriftenhandel gevestigd. Voorheen huisde er een groenten- en fruitwinkel.

Retailgroep Ubiway, die over het hele land de winkels Press Shop en Relay beheert, wil niet langer investeren in de huur van het pand. De dagelijkse uitbating van de winkel was de jongste jaren in handen van Guy Keustermans.

Ruimer assortiment

“We bekijken steeds kritisch al onze vestigingen en handelspanden, zeker op het moment dat een huurovereenkomst ten einde loopt”, zegt Jeroen Demeersseman, commercieel directeur van Ubiways. “Voor dit pand hebben we er dus voor gekozen om de overeenkomst niet te verlengen. Belangrijkste reden daarvoor is dat we voor dit type shops opteren voor ruimere panden. We willen meer evolueren naar buurtgerichte winkels waar naast het klassieke aanbod van kranten, tijdschriften, tabak en loterijproducten ook een assortiment van dranken en snacks, zoals broodjes, kan aangeboden worden. En dat was op deze locatie en met deze exploitatie niet mogelijk. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat onze vestigingen goed toegankelijk zijn en op dat vlak is het in de Katelijnestraat, met werkzaamheden die behoorlijk lang duren én nog een tijd zullen duren, natuurlijk niet evident. Het is niet de hoofdreden, maar ik verheel niet dat het meespeelde in de overweging.”

Exploitant Guy Keustermans valt intussen niet zonder werk, want staat nu in voor de uitbating voor de krantenwinkel in het Brugse station, aan de ‘voorkant’ (kant stationsplein), daar waar zijn partner al eerder de krantenwinkel aan de achterkant van het station uitbaat. “In de trein- en metrostations werken we met de formule en merknaam Relay waar de mensen vlug het basisaanbod vinden en waar we dus ook minder plaats nodig hebben”, gaat Jeroen Demeersseman van Ubiway verder. “Of we in Brugge op een andere locatie een Press Shop willen opstarten? We zijn niet gehaast, maar Brugge is voor ons zeker een interessant gebied. Dus als we een goede locatie zouden vinden, is dat zeker mogelijk. Het pand moet vooral ruim genoeg zijn, vlot bereikbaar met liefst ook wat parkeergelegenheid in de buurt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier