Ingmar en Ingrid staan na 25 jaar nog altijd vol passie in ‘De Cirkel’

Na 25 jaar runnen Ingmar en Ingrid nog steeds met passie hun delicatessenwinkel langs de Oude Bruggestraat.© KDV
Na 25 jaar runnen Ingmar en Ingrid nog steeds met passie hun delicatessenwinkel langs de Oude Bruggestraat.© KDV
Redactie KW

Ingmar Van Eenoo en Ingrid Schotte hebben iets te vieren. Op 1 maart bestond hun kruidenierswinkel De Cirkel in Wingene immers 25 jaar. “Door ons te specialiseren in de betere producten kunnen we ons blijven onderscheiden van de grote warenhuizen”, zegt Ingmar.

Toen Gustaaf Van Eenoo en Maria Dossche in 1994, na vele jaren hard werken in hun kruidenierswinkel in de Pastoor Termotestraat, beslisten om hun winkel te sluiten, ging zoon Ingmar aan het denken.

“De winkel bleef nog even dicht, maar op 1 maart 1996 zijn we er voluit voor gegaan en hebben we de deuren van De Cirkel opnieuw geopend. Mijn vrouw was er ook al van in het begin bij, al bleef zij altijd werken als bio-ingenieur voor een studiebureau”, vertelt Ingmar.

Nu nog werkt Ingrid voor het studiebureau Bova Enviro+, waardoor de winkel voornamelijk op de inzet van Ingmar draait. “Maar Ingrid helpt heel vaak mee op de drukke momenten en de boekhouding is ook haar verantwoordelijkheid.”

Innovatie en nieuwigheden

Een vijftal jaar geleden verliet het koppel de oude winkel en het woonhuis in de Pastoor Termotestraat om het iets grotere pand langs de Oude Bruggestraat volledig nieuw in te richten.

“Het grote voordeel is dat we hier nu parking voor de deur hebben en heel zichtbaar zijn langs de grote baan van Wingene naar Zwevezele. Bovendien wonen we hier ook heel graag met ons gezin”, klinkt het nog bij Ingmar, die samen met Ingrid drie kinderen opvoedt.

25 jaar geleden volgden ze Ingmars ouders op.© KDV
25 jaar geleden volgden ze Ingmars ouders op.© KDV

Ook na vijfentwintig jaar blijft het koppel zoeken naar innovatie en nieuwigheden. Vooral de snelle ombouw van de winkel om zo coronaveilig mogelijk te werken en het aan huis leveren van bestellingen voor zieke en minder mobiele klanten zijn heel wat Wingenaars bijgebleven. Ingmar werd onder meer hierdoor dit jaar verkozen tot KW Krak van Wingene .

“Maar we willen blijven vernieuwen en verjongen, zodat ook jongere klanten hun weg blijven vinden naar onze winkel. De klemtoon blijft liggen op de betere kwaliteit: van onze groenten en ons fruit, maar we bieden ook de betere wijnen, thee en andere exclusieve producten aan. Ook biologische producten maken een belangrijk deel uit van ons gamma.”

Pakjesdienst

Sinds enkele jaren biedt De Cirkel ook de pakjesdienst van DPD aan. “En binnenkort stappen we mee in een voor België nieuw concept van pakjes leveren. Met Homerr zullen koeriers en vrachtwagenchauffeurs de plaats die ze op bepaalde ritten over hebben, benutten om pakjes te vervoeren.”

“Een pakje zal dan wel wat langer onderweg zijn, maar daardoor kan het goedkoper en vooral: de ecologische voetafdruk wordt een stukje kleiner. En dat is voor ons ook heel belangrijk.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten