Krak Ingmar Van Eenoo : “Klanten zijn tevreden met mijn gedreven aanpak”

Ingmar Van Eenoo runt De Cirkel met hart en ziel.© NS
Ingmar Van Eenoo runt De Cirkel met hart en ziel.© NS
Nele Sabbe
Nele Sabbe Medewerker KW

Het jaar 2021 kan voor Ingmar Van Eenoo niet meer stuk. Hij mag het 25-jarige jubileum van De Cirkel Fruit & Foods vieren en daarbovenop is hij verkozen tot de nieuwe Krak van Wingene.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“De Cirkel is uitgegroeid tot een vaste waarde in de gemeente en is nu aan de derde generatie toe”, vertelt Ingmar. “Ik nam de winkel in de Pastoor Termotestraat over van mijn ouders. Vijf jaar geleden is De Cirkel verhuisd naar de Oude Bruggestraat. We zochten immers naar een centrale ligging en een grote parking. Binnenkort mag ik mijn zilveren jubileum in mijn geliefde winkel vieren. Reeds 25 jaar baat ik De Cirkel vol enthousiasme uit en dat maakt mij heel gelukkig. Er is een leuke verrassing in aantocht om dit echt te vieren maar dan wel op een coronaveilige manier.”

Ingmar Van Eenoo is een sociaal persoon en doet er alles aan om het zijn klanten naar de zin te maken. In zijn winkel vind je een ruim aanbod aan groenten en fruit, biologische voeding, fijne wijnen, zuiders lekkers, diverse theesoorten en kruidenierswaren. “Ik hecht veel belang aan de kwaliteit en de versheid van de groenten en het fruit. Op de versmarkt selecteer ik ’s morgens vroeg zelf het fruit en de groenten die ik wil verkopen in mijn winkel. Daarnaast vind ik uiteraard ook een goede service naar de klant toe heel belangrijk. Iedereen is hier welkom. Ik heb een divers aanbod waarbij iedere klant kan aankopen wat hij nodig heeft.”

Veilig winkelen

Het jaar 2020 is het coronajaar geworden en voor Ingmar was het geen eenvoudige opgave om zijn winkel veilig te houden. “Toen corona opdook, besloot ik samen met mijn vrouw om er alles aan te doen om alles coronaveilig te laten verlopen. Ik wilde mijn klanten absoluut een veilig gevoel geven terwijl ze boodschappen deden. Dit vroeg een grote investering maar ik wilde het echt veilig houden. In de winkel is er een grote plexiwand te vinden en kan er slechts één klant per keer binnen in de winkel. De volgende klant wacht eventjes buiten onder het voorziene afdak.”

Wingene is een warme gemeente, dat voel en dat zie je

“Thuis leveren, hoort ook bij het aanbod. Gelukkig krijg ik de nodige hulp en steun van mijn vrouw. Bij drukke momenten staat ze steeds paraat om bij te springen. De klanten zijn alvast heel tevreden met mijn gedreven aanpak en appreciëren wat ik dagelijks doe en dat doet deugd”, aldus een ontroerde Ingmar.

Muziek

Naast de dagelijkse bezigheden maakt het gezin Van Eenoo ook graag tijd voor wat ontspanning en een streepje muziek hoort daarbij. Van muziek worden ze vrolijk en ze pikken dan ook graag een mooi concert mee. “Vroeger was ik lid van de plaatselijke fanfare Sint-Cecilia; ik was er drumbandinstructeur. Sinds tien jaar ben ik toezichthouder bij de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in de gemeente Wingene. Er zit muziek in mijn leven en in dat van mijn gezinsleden.”

Ingmar Van Eenoo heeft het hart op de juiste plaats. Mensen helpen hoort bij zijn job en is ook een levensdoel. “Wij zijn Plan Ouder bij Plan International en steunen maandelijks met een financiële bijdrage een meisje uit Peru. Op die manier dragen wij ons steentje bij tot een betere toekomst voor die kinderen.”

Hoe voelt het om tot de Krak verkozen te zijn?

“Ik was aangenaam verrast. Dat raakt mij enorm, de steun van de klanten is goud waard. Mijn nominatie vond ik al super, maar het echte Krak-gevoel doet nog meer deugd. Het motiveert mij om elke dag opnieuw door te gaan, ook als het een moeilijke dag is. Mijn levensmotto is dan ook Ik geef niet op en dit elke dag opnieuw .”

Woon jij graag in Wingene?

“Zeker, Wingene is een levendige gemeente. Er is sport, cultuur en het verenigingsleven draait op volle toeren. Er zit ook toekomst in de gemeente met mooie toekomstplannen. Tijdens moeilijke perioden, zoals nu tijdens corona, helpt iedereen elkaar. Wingene is een warme gemeente, dat voel je en dat zie je!”

Hoe kijk jij naar de toekomst?

“Corona bracht heel wat miserie met zich mee. Gezondheid is heel belangrijk en je medemens graag zien, is minstens even belangrijk. Ik hoop echt dat we spoedig terug naar het ‘oude’ normale gaan. Ik ben alvast niet bang van de toekomst en blijf heel positief in het leven staan. Vol levensmoed zet ik mijn weg verder. Mensen helpen en steunen doe ik graag.”

Ingmar Van Eenoo

Privé

Ingmar Van Eenoo (51) is gehuwd met Ingrid Schotte (52). Het koppel heeft drie kinderen: Emma (22), Marthe (20) en Amber (18). Ingrid is bio-ingenieur en milieuconsult bij adviesbureau Bova EnViro+ in Roeselare. Het gezin woont langs de Oude Bruggestraat.

Loopbaan

Ingmar is uitbater van De Cirkel Fruit & Foods. De winkel is te vinden langs de Oude Bruggestraat. Dit jaar viert Ingmar het 25-jarige bestaan van de winkel.

Vrije tijd

Veel tijd voor hobby’s heeft Ingmar niet. Muziek beheerst een deeltje van hun gezinsleven. Ze kunnen genieten van een goed concert en dit is de belangrijkste vorm van ontspanning. Verder gaan ze graag wandelen. Wandelen tussen het groen en tot rust komen doet hen deugd.

Bekijk de video’s en verhalen van alle Kraks 2020 op www.kw.be/proficiat

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.