Waregems café De Klauwaert breidt uit

De uitbaters van De Klauwaert op de Waregemse markt breiden hun zaak uit. Ze verruimen hun café met het naastgelegen voormalige kapsalon van Eugeen Van Praet. De verbouwingswerken, die startten in de tweede lockdown, zijn momenteel nog volop aan de gang.

Marijke Coussement en Valerie Despriet verruimen café De Klauwaert met het voormalige kapperssalon van Eugeen Van Praet.© EC
Marijke Coussement en Valerie Despriet verruimen café De Klauwaert met het voormalige kapperssalon van Eugeen Van Praet.© EC

Marijke Coussement en Valerie Despriet baten het café op de markt al sinds 2013 uit. Het is de eerste keer dat de uitbaters hun café nu zullen uitbreiden. “We nemen het kapsalon van Eugeen over en zullen daardoor meer klanten kunnen toelaten in ons café.” Toen Eugeen Van Praet nog aan het werk was, mocht De Klauwaert ook al het terras voor zijn kapperszaak gebruiken.

De verbouwingswerken zijn intussen volop aan de gang. De muur die het café scheidde met het kapperssalon werd uitgebroken om zo een doorgang te creëren naar de nieuwe ruimte. Verder wordt er nog een nieuwe vloer gelegd in het café.

‘Café met keuken’

In De Klauwaert kan je niet enkel terecht om een frisse pint te pakken of om een koffie te drinken. Je kan er ook een hapje eten, maar de eigenaars gaan de uren hiervoor nu aanpassen. “Nu serveren we enkel ’s middags in de week eten, maar als we weer mogen openen, zullen we dit ook ’s avonds en in het weekend doen”, vertelt mede-uitbaatster Valerie Despriet.

“Ons café wordt zeker geen restaurant of bistro, maar wel een café met keuken. Het blijft nog altijd het volkscafé van vroeger waar je een lekker hapje kan eten.”

Door de tweede lockdown heeft De Klauwaert zijn deuren verplicht moeten sluiten op 19 oktober vorig jaar. “We hopen dat we klaar zijn met de werken tegen dat we weer mogen opengaan”, vertelt Marijke. “We willen dan graag iedereen verwelkomen in ons vernieuwd cafeetje.”

Meer dan 56 jaar kapsalon

De kapperszaak naast café De Klauwaert werd meer dan 56 jaar lang opengehouden door Eugeen Van Praet (85), tot hij op 20 december 2019 zijn kam en schaar aan de kant liet liggen voor een welverdiend pensioen. Er werd geen geschikte overnemer gevonden, dus zagen Marijke en Valerie hierin een uitzonderlijke kans om hun zaak uit te breiden.

Het is voor het eerst in een lange tijd dat het gebouw nu niet meer zal dienen als kapsalon. Het werd immers al voor Eugeen uitgebaat door een kapper, die spijtig genoeg het leven liet bij een verkeersongeval in 1963. (EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.