Vrijdag 25 juni opening (zomer)Bar Silo (Ledegem); zondag Rode Duivels te zien op vijf grote schermen

De organisatoren van Bar Silo met v.l.n.r. Vanessa Van Lierde, Karel Dierick, Mathias Vandenberghe, Louise Cardoen en Martine Verbist.© Jan Stragier
De organisatoren van Bar Silo met v.l.n.r. Vanessa Van Lierde, Karel Dierick, Mathias Vandenberghe, Louise Cardoen en Martine Verbist.© Jan Stragier
Wouter Vander Stricht

In de Kortwagenstraat was men deze week de laatste hand aan het leggen aan zomerbar ‘Bar Silo’. Ook de prestaties van de Rode Duivels werden er op de voet gevolgd. “Van zodra we wisten dat ze zondag moesten spelen, hebben we alles in gereedheid gebracht om de match uit te kunnen zenden.”

Woensdag was er al een tryout, donderdag de openingsreceptie en op vrijdag 25 juni ging Bar Silo officieel open voor het grote publiek. Vanessa Van Lierde en Martine Verbist zijn met hun team de drijvende krachten achter het event. “Vrijdag zijn we open van 16 tot 23.30 uur, zaterdag van 13 tot 23.30 uur en zondag van 13 uur tot middernacht. Die avond zenden we op vijf grote schermen ook de match van de Rode Duivels uit. De bedoeling is dat de mensen een plaatsje reserveren binnen hun bubbel om zo onze nationale ploeg aan te moedigen.”

Parking biedt plaats aan 170 wagens, maar er is ook een grote fietsenstalling

Maandag en dinsdag, de twee laatste dagen van de maand, is de zaak gesloten, maar vanaf woensdag 1 juli is Bar Silo zeven dagen op zeven open van 13 uur tot omstreeks middernacht. “Wij zijn niet het soort bar dat tot in de vroege uurtjes open is. We blijven dus tijdens de zomermaandag open. In september zal dat op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn, zolang het weer dat toelaat.”

Ondertussen beschikt men ook al over een poule van 35 mensen om de klanten te bedienen. “We hebben twee terrassen. Eentje op de binnenplaats van de vierkantshoeve en eentje achteraan, waar je kan genieten van het weidse landschap. Achterin is ook een sportplatform waarop spinning, yoga, bokstraining en core workouts worden gegeven. Er zijn douches die samen met het sanitair een strategische plaats – dichtbij, maar uit het zicht – hebben gekregen. De inrichting van de bar is rustiek.”

Tapas

De bar is ook vernoemd naar de silo die vooraan de hoeve staat. Wie met de auto komt kan die kwijt dichtbij de Kortwagenstraat 73 waar in totaal plaats is voor 170 wagens. De fietsers kunnen vlakbij de hoeve hun tweewieler kwijt in de fietsenstalling.”

Door de schuur, die ook al een nieuwe dak kreeg en ondertussen een bar en keuken herbergt, zal je van het ene terras naar het andere kunnen wandelen. Je zal er uiteraard kunnen kiezen uit een uitgebreide drankkaart, maar in de namiddag kun je er genieten van zoete versnaperingen, ‘s avonds ook van koude en warme tapas.

www.barsilo.be

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten