Vegan restaurant wordt pizzeria

De Brugsche Tafel / Lotje Corvelyn © Davy Coghe
Redactie KW

Een jaar na de bekendmaking dat ze ermee wilde stoppen, heeft Charlotte Corvelyn een overnemer gevonden voor haar vegan restaurant De Brugsche Tafel in de Mallebergplaats in hartje Brugge. Veel vegan gerechten zullen er echter niet meer te zien zijn want in het pand komt een vestiging van pizzaketen Pizza Service.

Deze keten telt momenteel zeven vestigingen, waarvan één in West-Vlaanderen; meer bepaald in Ieper. Daar komt vanaf 1 november ook Brugge bij. Charlotte – Lotje voor de vrienden – Corvelyn startte zo’n acht jaar geleden De Brugsche Tafel op samen met haar toenmalige partner Pol Vande Weghe. Aanvankelijk als een klassiek eethuisje met onder meer fondue en typische Vlaamse gerechten gerechten op de kaart. Na een tweetal jaar schakelden Pol en Lotje, beiden al jarenlang vegetarisch, over op een concept met enkel vegetarische gerechten. En nog eens drie jaar later gingen ze volledig voor de veganistische keuken; waar dus geen enkel product van dierlijke oorsprong gebruikt wordt.

Nadat het koppel uit elkaar ging, werkten ze nog zo’n twee jaar samen maar toen Pol ook professioneel een andere weg op wilde gaan, zag Lotje het niet zitten om alleen verder te gaan. “Ik zeg de horeca nu definitief vaarwel”, zegt Lotje. “Ik zal een opleiding boekhouding fiscaliteit volgen en kan tegelijk ook aan de slag als administratief medewerker in het schilders- en decoratiebedrijf van mijn vriend.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.