Uitbaters wijnzaak ‘Bacchus’ in Knokke-Heist gooien het roer om met ‘Pinot’: “Nieuw concept mét menukaart”

Tom Lantsoght, Marino Opsomer, Sarah De Loof en Charlotte De Loof. (foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Pinot Food&Wine Bar opende zijn deuren. Deze nieuwkomer aan de Lippenslaan biedt wijnliefhebbers een uitgebreid assortiment aan exclusieve én toegankelijke wijnen van over de hele wereld. Daarnaast is de foodbar een leuke plek om een hapje te eten. De menukaart biedt naast bites smakelijke dagschotels. Uiteraard met bijpassende wijnen.

“Onder de naam Bacchus runden we ruim 25 jaar een wijnwinkel aan het begin van de Lippenslaan. We hadden in onze vorige zaak een mooi cliënteel dat vooral gericht was op klassieke wijnen”, vertelt zaakvoerder Tom Lantsoght (43). “Probleem was dat we daar niet helemaal ons ding konden doen. Zoals werken met een natuurlijk, dynamisch wijnconcept met kleinere en vaak jongere wijndomeinen. Daarom gingen we op zoek naar een nieuw concept, een nieuwe locatie en een nieuwe naam. De pinot noir is mijn lievelingsdruif. Het is de mooiste maar ook de moeilijkste druif om iets moois mee te doen. Daarnaast werd ik als klein ventje thuis Pinot genoemd. Vandaar de keuze”, aldus de geboren en getogen Knokkenaar. “

Het vroegere winkelpand van Blokker aan de Lippenslaan 139 werd compleet gerestyled. Er werd gekozen voor een moderne, industriële look. De winkelruimte is 200 vierkante meter groot.

700 wijnreferenties

“Het grote voordeel is dat de winkel volledig onderkelderd is. Dat betekent dat we onze stock op een perfecte temperatuur kunnen bewaren. Momenteel hebben we zo’n 700 wijnreferenties in voorraad. Doordat we met kleine wijnboeren werken, kunnen we een wisselend gamma aanbieden. Mijn aanrader momenteel is een wijn uit het Zuid-Italiaanse Puglia waar we met Calcarius een domein vonden dat lichte, naturel wijnen maakt.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier