Uitbaters brasserie Alfons organiseren St Alfons Street Fair

Organisatoren Steve Declerck en Cindy Buyl met de affiche. (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Steve Declerck (38) en Cindy Buyl (38) – uitbaters van de bekende Brasserie Alfons in de Alfons Pieterslaan – organiseren op 18 december de ‘St. Alfons Street Fair’ en willen zo vzw’s een hart onder de riem steken. “We willen een evenement die anders is dan de rest.”

De Alfons Pieterslaan heeft al een braderie en een Belle Epoque-dag, maar Steve en Cindy willen niet die typische feesten, maar een feest die anders is dan alle andere feesten. Daarom kozen ze voor een street fair. “Een street fair viert het karakter van de buurt en dat is wat we willen doen”, opent Steve. “Elk jaar komt Vespa Club Oostende langs tijdens hun ondertussen legendarische kerstrit. Daar wilden we iets aan koppelen.“

“Net als vorig jaar rijden de leden van de Oostendse vespaclub met hun ‘Vespa Club Charity Ride’ voor Warm Oostende waarvan de opbrengst naar vzw Lichtbaken – een ontmoetingscentrum voor mensen die het moeilijk hebben in het leven – gaat”, legt Steve uit. “Daarom dachten we eraan om enkele vzw’s samen te brengen die net als vzw Lichtbaken wat extra centen kunnen gebruiken.”

Er is in de eerste plaats een Brocante & Vintage-markt. Vzw Lichtbaken gaat er cadeautjes verkopen, de vespaclub rijdt dan weer ten voordele van Lichtbaken, de plaatselijke American footballclub Ostend Pirates organiseret de X-Mas Games en de Koninklijke Drumband Ostendia Schotten zorgt voor Food & drinks. “Die X-mas Games worden er gegarandeerd eentje om naar uit te kijken”, weet Steve. “Het gaat dan over het werpen met sponsen, nagelkoppen, enzovoort: de typische Americain street fair toestanden. En ook de Brocante & Vintage-markt wordt beslist de moeite waard. Niet de versleten stofzuigers, maar het echte antiek met enige waarde zal er te vinden zijn. Er zijn ruim voldoende braderies en rommelmarkten in Oostende. Daarom wilden we eens iets anders.”

Er is ook ruimte voor live-muziek. “Er is muziek van David Decoene en er is een optreden van Freddy Wally en zijn Wallettes. Hij brengt als imitator de klassiekers van de Voice of Europe Eddy Wally. Als afsluiter is er het collectief van ‘The Bilboard Crew’, de beste platenzaak ooit. En hoewel we geen kerstmarkt zijn, mochten toch ook de Kerstman en zijn elfjes niet ontbreken. Tot slot geeft pastoor Woodhead zijn zegen over alles en iedereen. Het wordt een leuk evenement om naar uit te kijken”, besluit Steve.

St Alfons Street Fair start om 11 uur in de Dr. Louis Colenstraat en duurt tot 22 uur. Meer info vind je op de Facebook pagina van het evenement.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.