Traiteurzaak Coup De Feu pakt uit met een grillcabane

Dorothy Vercruysse en Jurgen Grymonprez aan de cabane van Coup De Feu.© DRD
Dorothy Vercruysse en Jurgen Grymonprez aan de cabane van Coup De Feu.© DRD
Redactie KW

Net zoals heel wat ondernemers en zelfstandigen worden Jurgen Grymonprez en zijn echtgenote Dorothy Vercruysse van traiteurzaak Coup De Feu hard getroffen door de tweede lockdown en de sluiting voor de horeca. Ze blijven echter niet bij de pakken zitten en besloten te barbecuën in een gezellige buitenruimte. Enkele collega-ondernemers sloegen de handen in elkaar en bouwden als steun een ‘grillcabane’.

Jurgen Grymonprez, kok van opleiding, startte in 2019 met de traiteurzaak Coup De Feu in de Stationsstraat. Ook voor home cooking kon hij ingeschakeld worden. De start was een succes, wat zich uitte in een mooi gevuld orderboekje. Door de coronacrisis kwam er van deze inkomsten echter niets meer in huis en toen de tweede lockdown zich in oktober aandiende, ging Jurgen noodgedwongen bijklussen: helpen bij de slager, kroketjes maken,… maar ook die bron van inkomsten raakte stilaan opgedroogd. “Er moet brood op de plank komen. We hebben ons ondernemersbloed nog eens aangesproken en zijn naar een nieuwe uitdaging op zoek gegaan”, verduidelijkt Jurgen.

Belangeloze hulp

“Ik heb al langer dan vandaag een passie voor barbecue. Wat als ik kon blijven koken en dat ook buiten kon doen met een uniek takeaway-concept? De barbecuesets, zoals een heuse Oklahoma, had ik al… Nog een gezellige buitenruimte waar ik mijn ding kon doen en klanten hun bestelling konden komen afhalen… Dit idee kon op veel bijval rekenen in mijn netwerk en enkele collega-ondernemers schoten belangeloos te hulp.”

Voor de houten constructie stak Jens Delbaere van EDL-Concept de handen uit de mouwen. Elektricien Geert Boone uit Waregem zorgde voor de elektrische installatie en Kris Verleyen van Plantz kleedde de cabane aan met planten en ander groen. Een gulle daad die Jurgen en Dorothy weer de mogelijkheid geeft om inkomsten te genereren in deze coronatijden. Zijn accountant Francis De Bruyne van House of Financial Partners nam de rol als ambassadeur op en na een veelvuldig bekeken filmpje op sociale media kwamen de eerste klanten opdagen… De cabane van Coup De Feu is open van donderdag tot zondag, telkens van 18 uur tot 21.30 uur. Op zondagmiddag kan je er ook terecht van 11.30 uur tot 14 uur. Graag bestellen op voorhand.

(DRD)

Info: Stationsstraat 333, 0496 86 46 95, www.coupdefeu.be, jurgen@coupdefeu.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier