Tables d’hôtes voor Week van de Smaak in Kortrijk, Kuurne en Harelbeke

Alazar Zerabuk (rechts) ziet “Week van de Smaak” al zitten. © (gf)
Redactie KW

Van 18 tot en met 28 november is het ‘Week van de Smaak’. Daarom slaan Kortrijk, Harelbeke en Kuurne de handen in elkaar met Tables d’hôtes. Voor 15 euro kan je bij een gastheer of gastvrouw thuis de meest exotische gerechten eten. Een van hen is Alazar.

Alazar Zerabuk (22) is zaakvoerder van het restaurant Habesha langs de Doorniksewijk. Ook doet hij mee aan ‘Week van de Smaak’. “Ik ga enkel gerechten uit de Ethiopische keuken bereiden. Toch zal er heel veel variatie zijn. Zo kunnen de mensen kiezen tussen vleesgerechten en vegetarische gerechten, allemaal met exotische kruiden. Ook de liefhebbers van pikant eten zullen aan hun trekken komen.”

Alazar ziet ‘Week van de Smaak’ dan ook helemaal zitten. “De mensen gaan bij mij thuis kunnen eten op 22, 23 en 24 november. Tot nu toe hebben we tien inschrijvingen.”

Injera

Alazars moeder Zelekash (49) gaat haar zoon helpen met het koken. “Ik ga vooral de Injera klaarmaken. Dat is een pannenkoekachtig brood. Injera wordt gemaakt op basis van bloem en het smaakt een beetje zuur. Die pannenkoek vormt eigenlijk de basis van de Ethiopische keuken. We eten Injera met alles.

Alazar opende vorig jaar zelf ook zijn eigen restaurant Habesha. “Wij zijn het enige Ethiopische restaurant in Kortrijk en in de wijdere regio. We openden in maart 2020, net voor de crisis. Dat was pas slechte timing. De eerste maanden hadden we het dan ook heel moeilijk. Nu gaat het de goede kant op. De Kortrijkzanen zijn heel vriendelijk en lijken de Ethiopische keuken wel te lusten.”

Cijfers

Naast zijn restaurant gaat Alazar ook naar school. “Ik studeer nu ook voor boekhouder aan Syntra West. Omdat het restaurant in de avond open is, kan ik het combineren met mijn schoolwerk. Zo kan ik ook zelf mijn boekhouding doen. Daarnaast werk ik gewoon heel graag met cijfers.”

(LS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.