Sushi Roeselare opent deze week op het Stationsplein

Rahul Gunung, Shree Prasad Gunung, Kala Subba en Lenin Shrepali ontvangen je in Sushi Roeselare. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Rahul Gurung (27) opende deze week samen met zijn ouders en zus Sushi Roeselare, een nieuwe troef op het Stationsplein: “Een eigen sushirestaurant openen samen met mijn familie: dat is een droom die uitkomt.”

Rahul is uit Nepal afkomstig, maar woont al tien jaar met zijn familie in België. Zijn passie voor koken én sushi zit er al levenslang in. Nadat hij vier jaar als chef-kok in Makifornia in Brussel en vijf jaar in Sushi Today in Antwerpen heeft gewerkt, vond hij het tijd om zijn eigen zaak te openen. Als locatie koos hij voor Roeselare en daarvoor heeft hij zijn redenen: “In tegenstelling tot Antwerpen en Brussel is sushi hier nog niet zo’n fenomeen. Ik wil de Roeselaarse bevolking laten kennismaken met de lekkere en authentieke smaak van sushi. Dat is mijn droom. Maar dat is niet alles, want wij willen nog meer smaakvolle gerechten aanbieden zoals wok, diverse Thaise gerechten en nog veel andere soorten warme gerechten.”

Hoewel Rahuls vader, Shree Prasad Gurung, gepensioneerd is, zal hij meehelpen in de keuken. “Mijn vader heeft al meer dan 20 jaar ervaring als kok en hij begeleidt me nog steeds, aangezien het de eerste keer is dat ik als zelfstandige aan de slag ga. Van mijn vader heb ik geleerd wat consistentie en zelfdiscipline inhouden, twee cruciale elementen op werkgebied.” Sushi Roeselare is een klassiek restaurant, maar biedt uiteraard ook takeaway aan. Rahul is heel erg gelukkig met zijn eigen zaak, maar blijft toch ambitieus: “Misschien open ik wel nog meer sushirestaurants in andere steden, maar voorlopig gaat al mijn energie naar Roeselare.” (Sofie Missiaen)

Voor meer info kan je Sushi Roeselare volgen op Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier