Steun de horeca en dus ook Café Centraal in Oostrozebeke: “Het sleutelwoord is creativiteit”

Maarten en Aad hunkeren naar de heropstart van de horeca.© gf
Maarten en Aad hunkeren naar de heropstart van de horeca.© gf
Wouter Vander Stricht

Aad De Marez (30) en Maarten Vanlerberghe (29) zijn sinds twee jaar de tandem achter Café Centraal op de Markt. Hoewel ze al enkele tegenslagen te verwerken kregen, zijn ze tevreden de stap gezet te hebben naar een eigen eetcafé. “Maar natuurlijk hopen we zo snel mogelijk opnieuw te openen, maar dan wel liefst met voldoende soepele maatregelen”, klinkt het bij Aad.

Momenteel is het centrum van Oostrozebeke één grote bouwwerf. Pal naast de kerk vind je Café Centraal. Het vroegere Ter Helme. “Je kon hier ook iets eten, maar ze hadden ook een sterke toog. Wij focussen meer op het eten, geflankeerd door een sterke bierkaart. Maar in de zomer zit onze terras ook vol. Iedereen is hier welkom”, aldus Aad.

Aad De Marez en Maarten Vanlerberghe zijn twee Rozebekenaars . Maarten groeide op op de Ginste en draagt daarom de naam Ginstepoeper. Aad: “En ikzelf kom uit het centrum van Oostrozebeke en ben de Platsepisser. We hebben ook twee eigen biertjes met die namen We spelen wat met dat lokale gegeven. Waar kan werken we ook samen, zeker in deze moeilijke tijden. Bijvoorbeeld met Bloemen Alena Van Belle, Parfumerie Nathalie, de Toespieze… We kunnen elkaar enkel maar versterken.” Al van in de eerste lockdown begon men in Café Centraal met takeaway. “We mikken daar vooral op het weekend, dat sluit best aan bij het werkritme van de mensen. We hebben twee afhaalmomenten, op zaterdag en zondag. Met speciale dagen, zoals Valentijn, werken we een menu uit. In gewone weekends kan men kiezen tussen twee aperitieven, twee hoofdgerechtjes en twee desserts. We maken ook alles zelf. We zijn tevreden over hoe het loopt, op Valentijn hebben we bijvoorbeeld 120 menu’s verkocht.”

Veel obstakels

Aad en Maarten zijn nu twee jaar bezig. “In september 2019 hadden we hier een waterlek, daarna kwam corona en er zijn hier ook de wegwerken. Gelukkig worden die verder afgewerkt terwijl we toch gesloten zijn. Maar voor de rest zijn we tevreden over de gang van zaken. Behalve maandag en dinsdag zijn we anders iedere dag ‘s middags en ‘s avonds open en het zit hier telkens behoorlijk vol. Maarten krijgt in de keuken assistentie van Reineke, ik in de zaal van Gillian. Persoonlijk slaan we ons wel door deze crisis. Het sleutelwoord in deze periode is creativiteit. Maar heeft ook zijn nadelen, die coronakilo’s bijvoorbeeld”, lacht Aad.

Wij mochten smullen van het Valentijnsmenu dat netjes van een bevattelijke handleiding was voorzien. Het menu was een lekkere vis-vleescombinatie met als voorgerecht gepersilleerde koolvis, preigarnituur en graanmosterdsausje. Lekker! Het hoofdgerecht bestond uit licht gepekeld varkenshaasje dat nog even in de oven moest. De combinatie met de geroosterde groentjes paste perfect, maar vooral ook de zalvige puree van pastinaak prikkelde de smaakpapillen. Het dessert – een millefeuille d’amour – is mooi gepresenteerd in hartvorm. De frambozen smaken fris, zeker in combinatie met de mascarpone. Allemaal zelf bereid, een aanrader.

Info: www.cafecentraal.be – Een volledige lijst kan je raadplegen op kw.be/afhaal

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier