Steun de horeca bij Piadza Tielt: “Gelukkig kunnen we nog op ‘de locals’ rekenen”

Al 17 jaar lang runnen Bob Danneels (47) en Valerie Braeckevelt (43) samen Piadza op de Markt in Tielt. “We werkten sowieso al met afhaalgerechten. Dat zit in ons dna. Maar natuurlijk hopen we ook zo snel mogelijk de deuren weer te mogen openen, want ons restaurant is uiteraard gesloten.”

Zelfs op een lockdownweekdag is het behoorlijk druk in Piadza. heel wat mensen komen er hun broodjes of afhaalgerechten ophalen. “Wij zitten hier al 17 jaar, in totaal bestaat de zaak al 34 jaar, dubbel zo lang dus. En al die tijd werd al met afhaalgerechten gewerkt. Maar in al die jaren zijn de takeaway-mogelijkheden uiteraard al heel wat uitgebreid.” Dat weerhoudt Bob en Valerie niet om hun beproefde concept te bewaren. In niet-covidtijden biedt het restaurant ook nog plaats aan 34 mensen. “We hebben een erg divers publiek. Je kan hier terecht voor een snelle, maar zeer lekkere hap. Van slaatjes over pasta’s en pizza’s tot een steak. Maar dat staat nu allemaal on hold zolang we de deuren gesloten moeten houden.”

“Alles wordt hier ook vers in eigen huis bereid. De afhaalwereld kent voor ons weinig geheimen, maar toch verlangen we uiteraard om weer te mogen openen. Gelukkig kunnen we nu nog op ‘de locals’ rekenen die ons blijven steunen. Broodjes leveren we aan bedrijven, scholen en particulieren, maar we hebben ook een ruim assortiment aan meeneemgerechten die je online kan bestellen.”

Voor u uitgetest

Ons oog viel op de menukaart op het vispannetje. Een flinke portie. Een stuk zalm en een stuk kabeljauw zijn overgoten met een lekker sausje. Wat garnalen en een scampi maken het compleet. Een aanrader en de menukaart van Piadza biedt het voordeel dat je voor iedereen in het gezin wat naar zijn of haar smaak kan kiezen.

www.piadza.be

Een volledige lijst kan je raadplegen op kw.be/afhaal

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.