Sijseelse Kazerne wordt even evenementensite met een zomerbar

Mathias De Stecker en Wouter Puttemans, met tussen hen burgemeester Joachim Coens, zullen de komende maanden leven blazen in de kazerne.© Davy Coghe
Mathias De Stecker en Wouter Puttemans, met tussen hen burgemeester Joachim Coens, zullen de komende maanden leven blazen in de kazerne.© Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De aanbesteding van het Damse stadsbestuur om een uitbater te vinden voor de nieuwe evenementenlocatie met zomerbar heeft resultaat opgeleverd. Het team Brugse Bodem zal samen met Siphon Brewing het zogenaamde ‘Kwartier 51’ in Sijsele exploiteren van 21 juli tot 3 oktober.

In aanloop naar de verdere ontwikkeling tot de ‘Wijk van de Toekomst’ wil het Damse stadsbestuur de kazernesite in Sijsele, die het binnenkort aankoopt van Defensie, gebruiken als locatie voor evenementen. Op die manier kunnen ook de troeven van de site in de kijker geplaatst worden.

Stad Damme schreef een aanbesteding uit en het team van Brugse Bodem, dat in 2019-2020 de Winterbar bij de schaatspiste in het Minnewaterpark uitbaatte, kwam als beste kandidaat uit de bus.

Het team bestaat uit ervaren eventorganisatoren Wouter Puttemans en Mathias De Stecker en de uitbaters van Café Pistolet in Assebroek. Met Mathias De Stecker en Franklin Verdonck is dus ook de in Oostkerke (Damme) gevestigde microbrouwerij Siphon Brewing aan boord.

Afterworkparty

Kwartier 51, zoals de eventlocatie heet in verwijzing naar het militaire kwartier, zal vanaf woensdag tot en met zondag geopend zijn en moet een lokale ontmoetingsplaats worden om even te ‘onthaasten’, zoals dat in Damme steevast wordt genoemd.

“Er komt een divers aanbod aan eigen evenementen en activiteiten door derden. “Zo denken we aan themadagen zoals Texan BBQ en Oktoberfest, optredens op vaste momenten in de week en sportevenementen zoals Damme Beach en Rollerdisco ”, vertelt Mathias De Stecker.

“Op vrijdag zou er wekelijks een afterworkparty zijn, telkens in een ander subgenre qua muziek. Er komen ook familiedagen met springkastelen en andere animatie voor de kinderen. Ook openluchtcinema in samenwerking met Mooov en Lumière staat op het programma.”

Het team biedt dus ook aan derden verschillende formules om de locatie te gebruiken. Zowel de lokale toneelvereniging, de jeugdbeweging als de professionele organisator kan er terecht.

In de bar ligt de focus op lokale producten en samenwerkingen, zoals met restaurant/catering De Mess uit Sijsele en Steffi Fruit uit Moerkerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier