Sailor Seafood in Kortrijk biedt nieuw zeevruchtenmenu aan

Sarah Van Steenkiste stapt met Sailor Seafood mee in het takeawayverhaal. (foto KDS)© Kurt De Schuytener
Sarah Van Steenkiste stapt met Sailor Seafood mee in het takeawayverhaal. (foto KDS)© Kurt De Schuytener
Redactie KW

‘Maak van Kortrijk dé takeawaystad van Vlaanderen!’ Die oproep van het Kortrijkse stadsbestuur en een bijhorende subsidie van 250 euro vielen niet in dovemansoren. Ook Sarah Van Steenkiste (30) uit Kortrijk stapt mee in het takeawayverhaal met haar concept Sailor Seafood.

Het nieuwe concept Sailor Seafood vult het takeawayaanbod in Kortrijk aan met hedendaagse gerechten op basis van zeevruchten. “We hadden al een aantal jaren het idee om een horecazaak te starten waarin seafood centraal staat”, vertelt Sarah. “Het idee is ontstaan op onze reizen naar Portugal. Daar zijn we echt verliefd geworden op de lokale visboeren en restaurants. Mijn man en ik eten allebei enorm graag zeevruchten en zo wisten we direct dat het iets voor ons was.”

Op de menukaart staan verschillende gerechten op basis van zeevruchten, zoals krab, kreeft en calamares. Daarnaast kan je dit alles combineren met verscheidene bijgerechten en dipsauzen. “Onze huisbereide gerechten omvatten een combinatie van Westerse en Aziatische smaken”, vertelt Sarah verder. “Door te experimenteren met die smaken kunnen we een frisse en verrassende menu aanbieden.”

Opening

Sailor Seafood is een gloednieuwe takeaway in Kapel ter bede in Kortrijk. De zaak opent zijn deuren op woensdag 3 februari, volop in de tweede lockdown. “Door de lockdown ligt zowel mijn werk als dat van mijn man stil. Hierdoor hebben we dan eindelijk de stap genomen om ons takeawayconcept op poten te zetten. Ooit dromen we ervan om van Sailor Seafood een restaurant te maken, maar nu ligt onze focus volledig op de takeaway”, vertelt de Kortrijkse.

Vanaf donderdag 28 januari is het mogelijk om pre-orders te plaatsen. Het menu van Sailor Seafood vind je terug op hun website www.sailorseafood.be . Ook vind je er een valentijnsmenu en een Catch of the Month -rubriek, waarin elke maand een gerecht in de kijker staat.

(Fauve Martinez)

Bestellen kan telefonisch via 0495 42 73 84 of per e-mail

via hello@sailorsfood.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier