https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sabine Landschoot en Steven Decorte baten vanaf 15 december restaurant d’Abdij uit in Oudenburg

© LIN
© LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

De kogel is door de kerk voor de tweede horecazaak in de Abdijhoeve. De concessie van 15 jaar is toegewezen aan het koppel Sabine Landschoot en Steven Decorte. “We zullen onze zaak d’Abdij noemen, uiteraard niet moeilijk te achterhalen van waar de naam komt.”

Sabine Landschoot en Steven Decorte hebben allebei al ruime ervaring in de horeca. “Steven is chef-kok van opleiding en ik werkte lange tijd in een zaak. Sedert enkele jaren runnen we samen bistro Molendorp in Bredene”, vertelt Sabine.

Sabine en Steven, die in Brugge wonen en daar ook blijven – “Al zal ik toch trachten hen te overtuigen naar Oudenburg te komen”, gooit de burgemeester er rap tussen –, hebben al mooie plannen voor de inrichting van de zaak.

“Alle historische elementen worden bewaard, zo ook de oude dakconstructie. Er komt een open keuken in een glazen box. We zullen binnen over 40 plaatsen beschikken en op het terras over een 50-tal”, legt Sabine Landschoot uit. “Juist dat terras is waar we naar op zoek waren, want in Bredene hebben we dat niet.”

“De Abdijhoeve beantwoordt aan al onze wensen bij onze zoektocht naar een grotere zaak, waar we kunnen inzetten op kwaliteit en klantvriendelijkheid. We kijken heel erg uit naar dit nieuwe avontuur”, aldus het koppel.

“De toezegging aan Sabine en Steven is er, net zoals voor het ontbijthuisje, gekomen na een uitgebreide procedure”, vertelt burgemeester Anthony Dumarey. “We hebben hiervoor samengewerkt met advocatenkantoor Rasschaert. Voor dit stadsbestuur is het uitermate belangrijk dat er kwalitatieve horecazaken in de Abdijhoeve komen, zaken die garant staan voor kwaliteit.”

Concessie voor 15 jaar

De concessie is voor 15 jaar. “Einde maart moeten de renovatiewerken die de stad voor haar rekening neemt, starten. Die zouden eind oktober afgerond zijn, zodat de uitbaters dan nog ruim de tijd hebben voor de binneninrichting om dan op 15 december te kunnen starten. Sabine Landschoot en Steven Decorte zullen hiervoor 230.000 euro investeren”, aldus nog de burgemeester.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.