Russische Katharina scoort in Brugge met haar kaastaart

Katharina Michajlowskaja presenteert twee van haar kaastaarten in de Suvéestraat, waar ze haar atelier heeft.© (Foto Davy Coghe)
Katharina Michajlowskaja presenteert twee van haar kaastaarten in de Suvéestraat, waar ze haar atelier heeft.© (Foto Davy Coghe)
Redactie KW

De uit Rusland afkomstige Katharina Michajlowskaja dweilde de helft van de wereld af, maar bleef finaal plakken in Brugge. Vanuit haar stek in de J. Suvéestraat verkoopt ze een grote variëteit aan kaastaartjes. “Ik lever mijn taartjes intussen al aan de Delhaize en Carrefour”, zegt Katharina.

Een reeks van onverwachte gebeurtenissen heeft ertoe geleid dat Katharina, die geboren is in Rusland maar met haar ouders naar Duitsland verhuisde, nu vanuit haar atelier in de Suvéestraat taarten aan de man brengt.

Een Belg in Australië

“Het kan inderdaad soms vreemd lopen, in het leven”, zegt ze. “Onder meer omdat mijn overgrootouders Duitse roots hebben, verhuisden mijn ouders en ik naar Duitsland. Ik maakte de middelbare school af in Hamburg en besliste dan communicatie te gaan studeren in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Ik woonde en werkte daarna in heel wat landen, onder meer Nieuw-Zeeland en Australië, in de marketing- en reclamesector. In Australië leerde ik mijn partner kennen: een Belg. We wilden er echt voor gaan, een gezin stichten, en Brugge leek ons daarvoor een ideale stad.”

Toen Katharina na de geboorte van haar eerste kindje een jaar van het werk thuisbleef, had ze tijd om te experimenteren in de keuken. En als zoetekauw was ze al vlug bezig met taartjes; kaastaart vooral.

“Met kaastaart kun je heel creatief aan de slag gaan”, zegt ze. “Ik probeerde een en ander uit, en toen mijn moeder op bezoek kwam vanuit Duitsland, bleek mijn gebak zowel bij haar als bij mijn vriend heel erg in de smaak te vallen.”

Webshop

Katharina kan intussen al heel wat variëteiten aanbieden, waaronder kaastaart met speculaas, met aardbeien en met bosvruchten. “Ik lever mijn taartjes in allerlei formaten – groot, klein, in friscovorm… – nu al enige tijd aan De Republiek hier in Brugge, en intussen zijn ook de Delhaize aan het Astridpark en de Carrefour in de Zuidzandstraat klant geworden. Het voorbije jaar heb ik beslist om me ook te gaan toeleggen op individuele klanten. Dus heb ik ook een website met een webshop waar iedereen bestellingen kan plaatsen.” (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.