Restaurant Saporo lanceert wekelijkse ‘Afterwork’ in zomerbar

Het overdekt terras kreeg er nu ook een gezellige zomerbar bij in de tuin.© BC
Het overdekt terras kreeg er nu ook een gezellige zomerbar bij in de tuin.© BC
Redactie KW

Nog tot en met 12 augustus is er iedere donderdagavond ‘Afterwork’ in de gloednieuwe zomerbar van restaurant Saporo in Snellegem. “Wie een fles champagne van Laurent Perrier bestelt, krijgt er vier oesters bovenop”, zegt chef-kok Stefan Demeulemeester.

Vorig jaar in juni doopten Stefan Demeulemeester en Annelies De Vos hun restaurant ‘Den Os en Den Ezel’ om in ‘Saporo’, wat in de wereldtaal Esperanto zoveel betekent als ‘de verzameling van smaken’. Een opfrissing van het restaurant hoorde bij die naamsverandering. Nu, een klein jaar later, hebben Stefan en Annelies geïnvesteerd in hun terras.

“We hebben heel het terras laten overdekken, zodat we op 8 mei konden opengaan, na de maandenlange sluiting van de horeca. Zo’n overdekt terras is ideaal, maar sommige mensen genieten ook nog graag eens van de zon. In tegenstelling tot een parasol, neem je zo’n vaste tent die heel je terras overkapt niet zomaar weg”, zegt chef-kok Stefan.

Personeelstekort

“We hadden nog een mooie plaats over in onze tuin, en daarom hebben we daar nu ook een zomerbar met zeteltjes geïnstalleerd. In samenwerking met Laurent Perrier organiseren we er iedere donderdagavond een ‘afterwork’, met een beperkte tapaskaart, muziek en cocktails. En natuurlijk ook met champagne van Laurent Perrier. Wie een fles bestelt, krijgt er als extraatje vier oesters bij. Op die donderdagavonden is het wel niet mogelijk om à la carte te eten in het restaurant”, vervolgt Stefan.

“We zouden dat ‘afterwork’-concept heel graag willen doortrekken naar de weekends, maar het is zeer moeilijk om voldoende personeel te vinden. Helaas, maar dit is een algemeen probleem vandaag in de horeca. Maar wie weet… Mochten we toch voldoende personeel vinden om de bar ook tijdens de weekends open te houden, dan laten we dat zeker weten op onze sociale media.”

Niet enkel op donderdag kunnen gasten genieten in de zomerbar. “Bij goed weer kunnen onze klanten daar natuurlijk ook gewoon aperitieven of na de maaltijd nog gezellig iets drinken en wat napraten”, besluit Stefan.

(BC)

www.saporo.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier