Restaurant Kapelle wordt lid van hoog aangeschreven culinaire club

Evelyn Vandermeersch van restaurant Kapelle. © LC
Redactie KW

Restaurant Kapelle uit Sint-Pieters-Kapelle bij Middelkerke, met aan het fornuis Evelyn Vandermeersch, wordt opgenomen in de hoog aangeschreven vereniging CULIBEL. Dat is een culinaire club die horecazaken in Vlaanderen, doorspekt van gastronomie en gastvrijheid, hoog in het vaandel draagt.

CULIBEL, opgericht in 1981 wordt geleid door een selecte groep doorwinterde horecalui, telt momenteel ruim 100 leden en meer dan 55 businesspartners. Het profileert zich als een vereniging waar iedereen welkom is, van restaurant, bistro, sterrenzaak, feestzaal, traiteur, hotel tot bed & breakfast. Met die ene voorwaarde: kwaliteit en gastvrijheid waarborgen. Dat alles onder het motto CULIBEL, de kunst van het tafelen.

Beste leerschool

Als kersvers lid van CULIBEL is Evelyn Vandermeersch bijzonder tevreden met de toetreding: “We zijn zeer blij om deel te mogen uitmaken van de grote CULIBEL-familie. We laten niets onverlet om onze lekkerbekken tot in de puntjes culinair te verwennen. Afgestudeerd in 2002, na studies in hotelscholen Ter Groene Poorte en Ter Duinen Koksijde, ging ik onmiddellijk aan de slag in het restaurant van mijn ouders in restaurant La Tulipe in Middelkerke. De beste leerschool ooit. Ik leerde er de knepen van het vak in de zaal van vader Rik en kon mijn kookkunsten verder ontwikkelen bij moeder én Lady Chef 2003 Christa in de keuken.”

Oase van gezelligheid

Tijd om op eigen benen te staan, in 2016, zag Evelyn Vandermeersch haar kans en stak ze nieuw vuur in restaurant Kapelle. In geen tijd wist de beloftevolle ladychef zich op te werken tot de place to be in het Middelkerkse hinterland. Aan de grill staat ze borg voor een in de mond smeltende côte à l’os, een van de vele troeven van het gezellige huis, gekend voor zijn royale en betaalbare schotels, net als de op maat gesneden feestmenu’s klaargestoomd voor elke gelegenheid. Een ruime parkeergelegenheid voor de deur en een speelplein voor de kinderen zijn de extra troeven. Eerder dit jaar kreeg Evelyn de titel van Lekkere Westen-chef toegekend van Westtoer.

(GKM)

Restaurant Kapelle ligt in de Diksmuidestraat 68 in Sint-Pieters-Kapelle (Middelkerke). Telefoonnummer: 059 27 84 34.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.