https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Restaurant De Bralle in Dranouter verhuist tijdelijk naar d’Hellekapelle in Loker

onderschrift © Eric Flamand
Redactie KW

Een definitief plan en een datum van het begin van de werken in Dranouter is er nog niet maar dat weerhoudt de uitbaters van de Bralle in Dranouter niet om voor onbepaalde tijd te verhuizen naar d’ Hellekapelle in Loker.

“Wij kozen voor zekerheid, na heel die coronaperiode zijn wegenwerken niet iets wat wij er nog bij kunnen hebben, niemand eigenlijk. We weten allemaal dat wegenwerken voor handelaars een ramp zijn, want je weet ook nooit wanneer ze gedaan zullen zijn. Mag ik Wijtschate als voorbeeld aanhalen?”, zegt Salima van de Bralle.

Dat er werken zullen opgestart worden in Dranouter is een zekerheid. Aangezien er nog geen definitief plan van de werken is, is er ook nog geen aannemer en geen datum bekend.

Voorjaar 2022

“De werken aan het zuiveringsstation in de Kruisabelestraat zijn wel al begonnen omdat dit los staat van de wegenwerken,” legt schepen Dirk Baekelandt uit. “Er zal later gewerkt worden in de Kruisabelestraat op het Plancuisplein en in de Dranouterstraat. Er wordt daar dubbel rioleringsstelsel voorzien en de opbouw wordt ook helemaal vernieuwd, net als het marktplein dat heraangelegd wordt.”

Voorzichtig wordt het voorjaar van 2022 als startdatum van de werken vooropgesteld. In de wandelgangen wordt ook al vernomen dat er geen hinder zal zijn voor Borelle en Gent-Wevelgem, beide activiteiten voorzien voor eind maart.

Door die onduidelijkheid en onzekerheid kiezen Pieter en Salima van de Bralle voor een nieuwe locatie, met name D’ Hellekapelle in Loker, dit restaurant was na de bouw van een nieuw pand wat verderop in Loker niet meer in gebruik door de familie Dehem.

“En waar konden we beter zijn dan in d’Hellekapelle,” vertelt Salima.”Daar zal de Bralle zeker tot zijn recht komen. Een prachtige locatie met heel veel mogelijkheden, de thema-avonden zitten al klaar om uitgewerkt te worden, ik denk aan een avondje tafelen tussen de wijnranken of nog een bloemen- en decoratiemarkt op de binnenkoer.”

Stijl en menu ongewijzigd

Bij d’Hellekapelle horen ook vijf mooie volledig uitgeruste B&B kamers, drie vakantiewoningen en een prachtige zwemvijver. “Die gaan wij ook met de grootste zorg uitbaten.”

De B&B blijft de D’Hellekapelle heten en het restaurant blijft de Bralle. Telefoonnummer van de Bralle en mailadres blijven ongewijzigd.

“Qua menukaart houden wij ons aan onze stijl: vers, kwaliteit, eenvoudig en betaalbaar en ook nog eens wisselend per seizoen met aandacht voor streekgebonden producten. Als ambassadeur van Vintage Heuvelland werkten wij reeds met de heerlijke wijnen van D’Hellekapelle, wat we uiteraard zullen blijven doen , misschien doen we daar nog iets extra rond. De ruime parking is verder een enorme troef.” Of naar de toekomst toe D’Hellekapelle een tweede thuis wordt voor de Bralle is niet geweten. “We hebben helaas geen glazen bol en houden van de carpe diem mentaliteit, maar we staan zeker open voor nieuwe uitdagingen, we moeten nog lang werken dus verandering van spijs doet eten.”

(MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.