Restaurant Boucquez opent traiteurzaak pal naast de deur

Met een vaste traiteurdienst gaat de droom van Guillaume en Julie, hier met Guillaumes ouders Patrick en Veerle, in vervulling.© Jeffrey Roos
Met een vaste traiteurdienst gaat de droom van Guillaume en Julie, hier met Guillaumes ouders Patrick en Veerle, in vervulling.© Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De uitbaters van restaurant Boucquez openden op 1 juli hun splinternieuwe traiteurzaak – pal naast het restaurant. “Het succes van de afhaalmaaltijden zette ons aan het denken. Geen pop-up deze keer, maar een blijver met alle gerechten uit het restaurant”, klinkt het.

Meer dan dertig jaar baten Patrick Boucquez (56) en zijn vrouw Veerle (55) restaurant Boucquez – op de hoek van de Troonstraat en de Northlaan – uit. Twee jaar geleden stapte zoon Guillaume (26) mee in het verhaal en ook Julie – de 25-jarige vriendin van Guillaume – zit mee in de zaak. Vorig jaar opende het jongste duo van de twee een pop-up traiteur op een boogscheut van het restaurant. Met succes, zo blijkt nu. “Tijdens de eerste lockdown merkten we al dat klanten onze gerechten misten”, vertelt Guillaume. “Daarom rees het idee om een pop-up te openen waar we de gerechten vanuit de restaurantkeuken zouden aanbieden. Het concept werd gesmaakt en toen we na drie maanden met de pop-up stopten, wisten we al dat dit niet het einde zou zijn.”

De tweede lockdown was meteen het signaal om het restaurant om te toveren tot een nieuwe pop-up om van daaruit de traiteurdienst verder te zetten. “De afhaalmaaltijden bleken een groot succes te zijn”, vervolgt Guillaume. “Dat zette ons aan het denken om eventueel een vervolg te breien aan het succes, eens de horeca weer de deuren mocht openen. Een pand – dat al zo’n acht jaar leeg stond naast de deur – leek ons de geschikte plaats om onze traiteuractiviteiten verder te zetten.”

Focus op Noordzee

Het viertal sloeg de handen in elkaar en liet het pand ombouwen tot een geheel met het restaurant. “Er is zowel vanuit het restaurant als vanuit de nieuwe zaak toegang tot de restaurantkeuken, waar alle gerechten zullen bereid worden. Alles wordt dagvers gemaakt en we leggen de focus op onze Noordzee, maar uiteraard zullen er ook andere gerechten te verkrijgen zijn. Enerzijds zijn dat gerechten in porties verdeeld en anderzijds zullen de gerechten ook per gewicht kunnen afgenomen worden. Daarnaast mikken we ook op wat streekproducten dankzij een samenwerking met Deschildre Streekproducten, gelegen op de Oosteroever”, aldus Guillaume.

‘Guillaume by restaurant Boucquez’ is open van donderdag tot en met maandag, telkens van 9.30 tot 18.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier