Pop-up zomerbar op hoeve Bruwershof in Moorslede

De familie Wallaeys-Verhaeghe met Sander, Geertrui, Jan, Lore, Eva en Eline.© Jan Stragier
De familie Wallaeys-Verhaeghe met Sander, Geertrui, Jan, Lore, Eva en Eline.© Jan Stragier
Redactie KW

Geertrui Verhaeghe en Jan Wallays openen eind deze maand samen met hun kinderen Eline, Sander, Eva en Lore de deuren van Farmbar Bruwershof. Tien weekends lang zullen maximum honderd mensen op de binnenkoer van de hoeve kunnen genieten van onder andere hoeve-ijs, tapas en lekkere drankjes.

Jan Wallays (54) en Geertrui Verhaeghe (50) wonen sinds 1997 op de zogenaamde hoeve ‘Bruwershof’ langs de Kasteelstraat in Dadizele. Het koppel runt er een melkveebedrijf. “En dat al voor de derde generatie”, vertelt Jan. Samen met zijn vrouw Geertrui zijn ze de trotse ouders van Eline (24), Sander (23), Eva (21) en Lore (17). Het gezin kwam op het idee om deze zomer een pop-up farmbar te lanceren. “Wij doen zelf niet aan hoeveverwerking, maar het leek ons leuk om op deze locatie een dergelijk initiatief te organiseren.”

Kezelbergroute

Wie aankomt in Farmbar Bruwershof zal onmiddellijk begrijpen waarom de locatie geschikt is om iets dergelijks te doen. De binnenkoer van de hoeve ziet er, onder andere dankzij de kasseitjes, erg gezellig uit. “Ook de nabijheid van de Kezelbergroute vormt een serieuze meerwaarde. We mikken deze zomer onder andere op het fietsverkeer op de oude spoorwegbedding. Met de Bedevaartsroute en de Kapelletjesroute passeren hier twee andere fietsroutes vlakbij. We wonen op grond gebied Dadizele, maar ook Ledegem ligt vlakbij. We willen dat jong en oud hier kan genieten van een gezellig zomermoment.”

Tapasbordjes

De Farmbar biedt plaats voor honderd bezoekers. Zij kunnen vanaf 25 juni tien weken lang genieten van hapjes en drankjes op de hoeve. “De pop-up is tien weekends lang open op vrijdag, zaterdag en zondag. Op onze Facebookpagina kan je telkens zien wanneer we open zijn. Bij slecht weer blijven we gesloten.” Het gezin serveert straks onder andere hoeve-ijs, een samenwerking met een bevriende melkveehouder. Wie van desserts houdt, kan ook smullen van pannenkoeken. “Ook tapasbordjes en nacho’s staan op onze menukaart.”

Gasten kunnen in Farmbar Bruwershof ook genieten van tal van drankjes: van een lekker streekbiertje tot een zelfgemaakte limonade. “We kijken er erg naar uit om dit met ons gezin te doen. De kinderen hebben reeds ervaring in de horeca. Dat zal alvast een pluspunt zijn wanneer we straks hopelijk heel veel volk over de vloer krijgen”, aldus Geertrui en Jan.

Meer info over de pop-up zomerbar vind je op de Facebookpagina ‘Farmbar Bruwershof’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier