Nieuwe stoelen op terras van Gasthof De Zwaan in Lo, want de oude zijn gestolen

Uitbaters Luc De Laere en Sandra Verberck kijken erg uit naar de heropening van hun terras.© KV
Uitbaters Luc De Laere en Sandra Verberck kijken erg uit naar de heropening van hun terras.© KV
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

Ook Gasthof De Zwaan in de Breydelstraat in Lo opent op zaterdag 8 mei opnieuw zijn terras. En de klanten zullen er zich kunnen neervlijen op splinternieuwe stoelen. “De oude werden in januari gestolen”, zeggen uitbaters Luc De Laere en Sandra Verberck.

De horeca had het de voorbije maanden door corona hard te verduren. Ook de uitbaters van Gasthof De Zwaan kunnen erover meespreken. En of dat nog niet erg genoeg was, kregen ze in de nacht van 20 januari ook nog eens dieven over de vloer die er met hun 40 terrasstoelen vandoor gingen. Ook op een zestal andere plaatsen in Lo werd die nacht ingebroken.

De gestolen stoelen zijn nooit meer boven water gekomen, dus moesten Luc en Sandra noodgedwongen 40 nieuwe terrasstoelen aankopen. “Dat betekent een extra kost van ongeveer 2.000 euro, bovenop alle andere coronamiserie”, zucht Luc De Laere. “Zoiets konden we echt wel missen.”

Maar er is stilaan licht aan het einde van de coronatunnel. Zo mogen vanaf 8 mei de terrassen opnieuw open, ook het terras van De Zwaan. “We kunnen plaats bieden aan 40 mensen”, zeggen Luc en Sandra. “Na al die maanden kijken we echt uit naar de heropening. We hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn.”

Takeaway en terras

De voorbije maanden bood Gasthof De Zwaan zoals veel andere horecazaken takeaway aan. “Maar je kan dat absoluut niet vergelijken met een normaal jaar”, gaat het horecakoppel voort. “We misten onze vaste klanten en het sociaal contact. Bovendien waren wij tijdens de voorbije coronaperiode slechts één woensdag gesloten ( de woensdag was voor coronacrisis uitbarstte de wekelijkse sluitingsdag van Gasthof De Zwaan, red. ) en dat was dan nog om eindelijk eens naar de kapper te kunnen gaan. Vanaf deze week is de woensdag opnieuw onze vaste rustdag.”

In het begin zullen Luc en Sandra de takeaway combineren met het terras. “We zullen de kaart voorlopig beperkt houden”, zegt chef Luc De Laere. “De mensen zullen onder meer kunnen kiezen uit spaghetti, croque monsieur, soep, zalmfilet, tomaat garnaal en halve kip. Op onze website van Gasthof De Zwaan Lo of op onze Facebookpagina kan je het menu raadplegen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.