Nico en Els sluiten na 16 jaar deuren van hun Pizza House in Ichtegem: “Ik ga tattoos zetten in Spanje”

Nico en Els trekken de deuren van hun Pizza House definitief dicht. © GINO COGHE Foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Zondag deden Nico Tempere (43) en Els Rommelaere (44) de lichten uit in Nic’Os Pizza House langs de Torhoutbaan. Na 16 jaar houdt het koppel het voor bekeken en trekt eind juni met zoon Sam (13) naar Spanje.

NicO’s Pizza House opende de deuren op 7 april 2008 in Eernegem. Na vier jaar werd gekozen voor de huidige locatie langs de Torhoutbaan. “Eigenlijk was het een uit de hand gelopen hobby”, vertelt Nico. “We keken met een vriendengroep regelmatig naar pokerwedstrijden op tv, en ik zorgde dan voor pizza. De vrienden kwamen toen op de proppen met de naam Nic’Os Pizza House, en ik zag het ook wel zitten om dat voltijds te doen.”

Nico en Els waren de eersten in de regio die aan huis leverden, en kort daarna ook de eersten om met Takewaway.com samen te werken. “De mensen konden daar online bestellen en betalen, en Takeaway gaf dan de bestellingen telefonisch door”, herinnert Els zich. “Nu is dat online gebeuren ingeburgerd, maar toen stond dat echt nog in de kinderschoenen.” Het koppel wil het nu wat kalmer aan doen, en van hun investering in een huis in Spanje genieten.

Tatoeëerder in Spanje

“Afgezien van het beter weer, is het daar ook veel rustiger leven dan hier. We zien wel wat de toekomst brengt, maar opnieuw iets opstarten in de horeca doen we niet. We hebben het altijd graag gedaan, maar nu hoeven we op een barbecue met vrienden niet meer constant op de klok te kijken”, klinkt het. “Ik ben tatoeëerder”, vult Nico aan. “In ons huis daar is een kleine studio ingericht. Dat zal ik verder doen, maar aan een rustiger tempo dan hier! Eigenlijk wilden we vorig jaar al vertrekken, toen Sam zijn lagere school beëindigd had”, zeggen Nico en Els. “Maar het was moeilijk een koper te vinden. Uiteindelijk vonden we een huurder, (IB-gras, red.) die het pand en aanpalende woning zal gebruiken als toonzaal en kantoorruimte.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier