NEW23 in Maldegem is veel meer dan café: “Nieuw concept slaat aan”

Esmeralda Martens en Ellie Audenaert in hun nieuwe zaak. (foto MIWI)
Michel Wijne
Michel Wijne Medewerker KW

Nadat er de laatste tijd heel wat horecazaken verdwenen, heeft Maldegem er in de Nieuwstraat met NEW23 weer een leuk adresje bij. Zaakvoerders Ellie Audenaert (57) en Esmeralda Martens (56) baatten vijf jaar lang café Den Oldies in de Stationsstraat uit. “Ons nieuw concept slaat aan.”

“Op 23 december sloten we de deuren van ons café Den Oldies, en eigenlijk was het de bedoeling om al op 2 januari een doorstart te maken met NEW23, maar de overeenkomst was nog niet rond. We zijn dan ook blij dat we nu – met wat vertraging – de deuren kunnen openen”, vertelt Ellie. “Naast klanten van ons vroegere café, verwelkomden we ook al heel wat nieuwe gezichten. Het doet deugd om te zien dat ons concept aanslaat.”

NEW23 is veel meer dan zomaar een café. Zo kan je er ook terecht voor een partijtje darts, tapbiljart en pool, en vinden er regelmatig leuke feestjes plaats.

Van darts tot dansen

“We beschikken over acht verlichte dartsborden en zijn volop in de weer met de oprichting van een dartsclub”, aldus Ellie, die dagelijks met volle teugen geniet van het contact met de klanten. Ook tijdens Braderie Maldegem, dit jaar op zondag 16 juni, valt er bij NEW23 wat te beleven. “Van 14 tot 18 uur vinden er die dag bij ons vier optredens plaats”, klinkt het enthousiast.

Ook Ellies vrouw Esmeralda houdt van het horecagebeuren en kijkt ernaar uit om van NEW23 een bruisende zaak te maken. “Vanaf zondag 29 september starten we met het organiseren van dansnamiddagen”, vertelt Esmeralda, die als bezige bij ook nog een kapsalon runt en voltijds aan de slag is als poetshulp bij Trixxo. “We sleutelen nog een beetje aan de formule”, vult Ellie aan. “Zo spelen we met het idee om de mensen eerst iets te laten eten en daarna om 14 uur het startschot te geven voor een gezellige namiddag met optredens en dans”, klinkt het.

NEW23, Nieuwstraat 23, Maldegem. Open op dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 14 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 19 uur. www.new23.be, 0492 59 19 39 (Ellie) en 0478 36 25 31 (Esmeralda)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier