Le Coq d’Harlembois nodigt uit: “Met de camper op restaurant”

Shari Logghe en Jo Taveirne: “Mensen kunnen hier eten en overnachten in hun mobilhome.”©LUDO-OSTIJN LOO
Shari Logghe en Jo Taveirne: “Mensen kunnen hier eten en overnachten in hun mobilhome.”©LUDO-OSTIJN LOO
Redactie KW

Shari Logghe en Jo Taveirne van Le Coq d’Harlembois stellen hun parking ter beschikking van campers. Ze sloten zich namelijk aan bij Campermeal.be, een nieuw initiatief en trend: met de camper op restaurant gaan en eten op de parking.

Shari Logghe en Jo Taveirne zijn de zaakvoerders en uitbaters van het nieuwe restaurant Le Coq d’Harlembois. Amper twee weken na de opening moesten ze de deuren weer sluiten wegens de nationale maatregelen rond Covid-19. “Daar was nu eenmaal niets aan te doen, maar we wilden niet bij de pakken blijven zitten. We hebben ons aangesloten bij een – volgens ons – super initiatief: Campermeal”, aldus de zaakvoerders.

Volgens Shari is Campermeal uitgevonden door Delfien Vandenbroeke. “Zij heeft een eigen restaurant De Combi in Oostende. Met de verplichte sluiting van de horeca bieden tal van zaken warme afhaalgerechten aan.

Bij Campermeal bieden die horecazaken dus ook parking aan, waar mensen terecht kunnen met hun mobilhome of overnachten in hun mobilhome en waar ze dus gemakkelijk een takeaway menu kunnen verkrijgen of ontbijtbox kunnen bestellen.”

Ruime private parking

Le Coq d’Harlembois doet hier nu ook aan mee. “Wij hebben een enorme grote ruime private parking, waar campers mogen komen, alsook de nacht doorbrengen in hun eigen mobilhome. Van dinsdag tot en met vrijdag hebben wij elke middag een dagschotel die wij aanbieden. Los hiervan kan je ook gewoon bestellen van dinsdag tot en met zondag van de gewone take-awaykaart. In het weekend leveren wij ontbijtboxen aan huis, ook afhaal. Campers kunnen ook een ontbijtbox bestellen tijdens de week. Alles is mogelijk mits aanvraag vooraf.”

Alles gebeurt dan ook volgens de maatregelen. “Er wordt dus geen eten of drank genuttigd buiten de mobilhome. Er zijn geen samenkomsten op parkings. Met andere woorden: op restaurant gaan in je eigen mobilhome”, aldus de zaakvoerders.

(Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier