https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Laurent en Nicky ruilen Patador in Woesten voor horecazaak in Harelbeke

Laurent en Nicky hielden van de warmte van de Woestenaars. © LV
Redactie KW

Afgelopen weekend nam Woesten afscheid van Laurent en Nicky, de uitbaters van bistro-frituur Patador. “Op zondag 26 september konden we voor een laatste keer smitn met oes fritn, want we beginnen binnenkort aan een nieuw hoofdstuk in ons leven”, kondigt Laurent aan.

“Woesten heeft alles wat een klassieke dorpskern moet hebben. Rondom het marktplein vind je de bakker, de slager en de kerk, alles met een gezellige uitstraling.” Sinds mei 2020 vulde Patador dat aan als bistro-frituur. “Ons terras kijkt uit op Woesten-centrum en voor ons klopt het plaatje hier dus volledig. Woesten gaf ons bij aankomst meteen een warm gevoel”, vertelt Laurent. Nicky vult aan: “En dat gevoel werd enkel maar versterkt door alle lieve mensen die we de afgelopen maanden leerden kennen.”

Het is dan ook met een klein hartje dat het koppel afscheid neemt, niet alleen van Patador, maar ook van Woesten zelf. “We voelden ons hier volledig thuis. Echt duizend maal dank aan alle Roestnoars om ons zo met open armen te ontvangen”, benadrukt het koppel. “En natuurlijk ook een diepe buiging naar iedereen die ons in het afgelopen anderhalf jaar heeft bezocht.”

‘zeveren’

“Het nauwe klantencontact zullen we dus zeker missen”, weet Nicky. “Mensen brengen ons wekelijks een bezoekje en vaste klanten ken je bij naam, wat een band schept. Tussen de bestellingen door konden we ook eens zeveren met de klanten. Als de hele zaak dan mee aan het lachen was, creëer je momenten om te koesteren”, vertelt Laurent.

“Het was moeilijk om afscheid te nemen van ons fantastische team. We hebben negen jobstudenten die de zaak mee lieten bloeien. We werkten heel nauw samen en communiceerden open, waardoor we allemaal heel goed overeenkwamen. We genoten regelmatig met z’n allen van een drankje in café Castard na een drukke shift. Het is zwaar om hen achter te laten”, verzekert Nicky.

Harelbeke

Nicky en Laurent zijn een jong en ambitieus koppel. Ze verkennen vanaf eind november dan ook nieuwe horizonten. “Op 25 november start ons nieuwe avontuur aan het provinciaal domein De Gavers in Harelbeke. We nemen restaurant ’t Eikenhof over, dat we omdopen tot Vividu. Niet enkel de naam verandert, ook het interieur zullen we volledig restylen”, legt Nicky uit. “Vividu zal geen frituur zijn, maar we willen ook het etiquette van restaurant of bistro er niet op plakken. Iedereen kan bij ons terecht voor een zuiderse, Italiaans getinte keuken in een losse gezellige sfeer. Genietn van én me mekoar is de slogan van onze nieuwe zaak.”

“Vividu is een opportuniteit die ons pad kruiste. Het is vroeger dan gedacht, maar we kunnen deze kans niet laten liggen. We hebben in Patador een geweldige tijd beleefd. Het doet dan ook deugd dat veel klanten van plan zijn om ook aan Vividu een bezoekje te brengen. Dat is een grote blijk van erkenning”, besluit Laurent.

Patador zelf zal even gesloten zijn, maar de zaak opent binnenkort opnieuw de deuren met nieuwe gezichten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.