Laura Perneel en Michiel Sabbe nemen danscafé Pièce Unique over

Laura Perneel en Michiel Sabbe zijn de nieuwe zaakvoerders van danscafé Pièce Unique.©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Laura Perneel en Michiel Sabbe zijn de nieuwe zaakvoerders van danscafé Pièce Unique.©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Redactie KW

Michiel Sabbe (24) en Laura Perneel (25) zijn de nieuwe uitbaters van Pièce Unique. Het danscafé in de Sint-Janstraat werd tot voor kort gerund door Sander Vuylsteke en Jonas Desmet. Bij de heropening op 8 mei gooien de Meulebekenaren hun dakterras in de strijd tegen het coronavirus.

Laura Perneel en Michiel Sabbe, die bevriend raakten tijdens hun schooljaren in Regina Pacis, waren al habitué in Pièce Unique en staken geregeld een handje toe onder de vleugels van de vroegere uitbaters. “Michiel is er later bijgekomen, maar ik heb hier al vijf Tieltse Feesten meegemaakt”, zegt Laura. Niet verwonderlijk dus dat het duo de voorkeur kreeg op andere kandidaat-overnemers.

Sander Vuylsteke plooit zich wat zijn horecabezigheden betreft terug op De Keet en ’t Fonteintje (Ruiselede), terwijl Jonas het nachtleven inruilde voor het vaderschap en een job bij voetbalclub Zulte Waregem.

Het nieuwe duo gaf een eigen touch aan het danscafé, veranderde alle decoratie, gaf de muren een likje verf en pakt uit met een nieuw logo dat inmiddels op de gevel prijkt. Nu is het aftellen naar 8 mei, de vermoedelijke heropeningsdatum van de horeca.

Dakterras openstellen

“We zullen ons dakterras, dat bereikbaar is via een aparte ingang, goed kunnen gebruiken. De vorige zaakvoerders stelden het alleen open met de Tieltse Feesten, maar wij hopen daar tot 40 klanten te mogen verwelkomen, per vier aan tien tafels.”

In het recente verleden liet het stadsbestuur Pièce Unique en D’Hespe toe om ook voor de zaak terrassen te plaatsen op de stoep. Vraag is of dat na de overlastproblematiek van enkele jaren geleden nog zal mogen.

Schepen van Lokale Economie Hedwig Verdoodt (CD&V) wenst zich er nog niet over uit te spreken en verwijst naar de mogelijkheid die de jeugdcafés krijgen om een pop-upterras uit te baten op de Markt. “We zouden gelijktijdig ook het café willen openhouden, wat toen niet gebeurde”, zegt Laura nog. Woensdagavond, buiten het bestek van deze krant, vergaderde het stadsbestuur digitaal met de lokale horeca om naar de noden en wensen voor de heropening op 8 mei te polsen.

Pièce Unique zal opnieuw open zijn op vrijdag en zaterdag. “We overwegen om het café ook toegankelijk te maken op donderdag en zondag, omdat er redelijk wat vraag is om hier darts te spelen. Misschien zit er zelfs een competitie in”, bedenkt Michiel. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.