Koen Crucke krijgt eer om legendarische wafelzaak Max te openen: “Blij dat we eindelijk de binnenzijde kunnen laten zien”

Koen Crucke is de vriend des huizes en heeft er zelfs zijn eigen tafeltje.© (Foto JRO)
Koen Crucke is de vriend des huizes en heeft er zelfs zijn eigen tafeltje.© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In april opende de legendarische wafelzaak Max in Oostende nog de deuren voor takeaway. Nu de zaak ook binnen klanten mag toelaten knipte vriend des huizes Koen Crucke het rose lint door om ‘Etablissement Max Consael’ officieel te openen.

“Aan allen die gekomen zijn, proficiat. Aan allen die niet gekomen zijn, ook proficiat”, met deze legendarische woorden opende Koen Crucke de nieuwe wafel- en oliebollenzaak op de Oosteroever. Yves Van Maldeghem (52) – rechtstreekse afstammeling van de bekende foorreiziger Max Consael – sloot vorig jaar nog de bekende wafelzaak in Gent, maar opende die nu opnieuw in Oostende, samen met vriend Bryan Decroix.

“We waren net als iedereen aangewezen op takeaway, maar nu we eindelijk binnen morgen openen kunnen we de schoonheid van onze zaak – die ingericht werd met unieke delen van het oude kermiskraam uit de 19de eeuw – laten zien”, zegt Yves.

Koen Crucke is al jaren bevriend met Yves. “Ik heb hier zelfs mijn eigen tafeltje gekregen met mijn naam op”, lacht Koen. “Monsieur Koen Crucke staat er te lezen. Ik ben blij voor Yves en Brian dat ze eindelijk kunnen tonen aan de Oostendenaars en ook aan de toeristen uiteraard, wat ze in hun mars hebben. Het zijn de lekkerste oliebollen en wafels uit de streek.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.