Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar we houden er nog niet meteen mee op”

Op de foto zien we zittend Katleen Verhoest en Patrick Caenepeel, met achter hen de kinderen: Anouk en Kenneth. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Katleen Verhoest (58) en Patrick Caenepeel (69) zijn eigenaars en uitbaters van restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ in Houthulst. Hoewel hun zaak nu te koop staat, zijn ze absoluut nog niet van plan om in de eerste jaren te stoppen.

Het verhaal van Katleen en Patrick startte in de sporthal in Houthulst, waar ze vanaf 2003 het restaurant/cafetaria openhielden. Het werd meteen een goed draaiende zaak. “We hebben daar ons huurcontract van zes jaar gedaan en zijn dan naar Elverdinge, in de Warande, getrokken. Toen na een tijdje deze zaak hier te koop kwam, hebben we niet geaarzeld om dit te kopen en hebben we het pand naar onze smaak ingericht” vertelt Katleen. “In 2010 openden we dan In de Sneppe. We werken hier heel goed en er zijn al heel wat reservaties binnen, zelfs voor 2026.”

Realistisch

Tocht staat de zaak te koop, maar dat betekent niet dat Katleen en Patrick er meteen mee ophouden. “Onze agenda staat volgend jaar al behoorlijk, dus houden we er zeker nog niet meteen mee op. Waarom we het nu al te koop zetten? Het is gewoon vanuit de realiteit dat het niet zo voor de hand liggend is om een restaurant aan te kopen”, legt Patrick uit. “Zoveel kandidaten om een restaurant aan te kopen, en die daarbij nog over voldoende middelen beschikken, zijn er niet. Dat we het nu al te koop zetten, heeft dus alles te maken met het feit dat we mensen tijd geven om tot een beslissing te komen. Zelf blijven wij zeker nog zo’n twee à drie jaar werken en indien nodig zijn we bereid om met de nieuwe uitbaters nog een tijd mee te draaien, om hen zogenaamd in te werken.”

Troeven

Het pand bestaat uit het sfeervolle restaurant, een feestzaal, een ruime en gezellige veranda en een terras met uitzicht op de weidse velden en de natuur. Daarbij is er een speeltuin met springkastelen en andere buitenspelen, voor de kleintjes is er een klein ballenbadje binnen. Het restaurant beschikt ook over een eigen parking. “We hebben voor de kindjes ook een keuze aan kindermenu’s en ijsjes. Kinderen hoeven zich hier dus niet te vervelen.”

“Daarnaast bieden we ook een aantal diensten aan die men nergens anders vindt zoals bijvoorbeeld onze limoservice. Laat je ophalen met een limousine die je naar het restaurant brengt, geniet zolang je wil van de maaltijd en de gezelligheid en wanneer je naar huis wil brengt de limousine je veilig terug.”

“Groepsontbijten, kinderverjaardagfeestjes, rouwmaaltijden zijn ook altijd mogelijk. Bij familie- of verenigingsfeesten bieden we een speciaal keuzemenu met dranken aan, die de dag zelf kunnen besteld worden. Onze specialiteiten zijn: verwenkoffie, scampi’s, koetong, spaghetti van Groot & Klein, diverse kindermenu’s, dagschotels, wafels, ijscoupes, mosselen op drie manieren en een all-in menu. Verder zijn ook allerlei dranken verkrijgbaar zoals ook alcoholvrije Picon. Iedereen is welkom om gewoon iets te drinken of iets te eten”, besluit Katleen.

In de Sneppe is gelegen in de Merkemstraat 14 in Houthulst en is open op vrijdag van 11.30 tot 17 uur, op zaterdag van 11.30 tot 24 uur en zondag van 11.30 tot 21 uur. Reserveren kan via desneppe@hotmail.be en op 0476/70.61.63. Meer info via www.indesneppe.be. Meer info over de verkoop van de zaak via deze link.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier