Joyce en Lieven zijn klaar voor drukke tijden in café Mandeldaele: ze vieren eerste verjaardag, dan Dulle Dunderdag én Izegem Koers

Lieven Vandermeersch en Joyce Naeyaert voor café Mandeldaele. © WVS
Wouter Vander Stricht

Op zaterdag 3 augustus is het feest in het Izegemse café Mandeldaele. Het is dan precies één jaar geleden dat Joyce Naeyaert en Lieven Vandermeersch het café nieuw leven in bliezen. En het worden drukke weken in Mandeldaele, want ook Dulle Dunderdagen en vervolgens Izegem Koers staan al op de agenda.

Joyce Naeyaert is het gezicht van de zaak, maar ze krijgt assistentie van haar rechterhand Natascha Decaestecker en ook haar man Lieven Vandermeersch springt bij wanneer nodig. Het café op het Emelgemseplein 5 lag op apegapen toen Joyce en Lieven er hun schouders onder zetten. Vorig jaar op donderdag 3 augustus gingen ze open.

“Die eerste weken waren hectisch, daarna stabiliseerde dat en nu bouwen we aan een groeiend, trouw cliënteel. Ook onze zaal wordt steeds vaker gebruikt voor vergaderingen, workshops, babyborrels, huwelijksfeesten… De zaal biedt ook de ruimte voor onze comedyshows. Zo was Han Solo hier al te gast en er staan nog twee comedyavonden gepland. Op 23 november komt Bert Gabriëls een try-out doen, op 8 februari 2025 hebben we Hans Cools met zijn nieuwe show geboekt. Ondertussen vonden hier ook al behoorlijk wat optredens plaats en op 29 maart 2025 houden we hier een moorddiner met het theatergezelschap MoorTdinee.”

Twee keer vol

Op het feest voor hun eerste verjaardag staat er een optreden gepland. “Filip Bollaert brengt niet alleen zijn friends mee, maar ook zangeres Kitana komt zingen. We geven een gratis vat en er is een afterparty met dj’s V-Max en B-side, oftewel Lieven Vandermeersch en Bart Baert”, gaat Joyce, die ook nog altijd drie voormiddagen in Spar Emelgem aan de slag is, verder. Het verjaardagsfeest is gratis toegankelijk en dat geldt uiteraard ook voor Dulle Dunderdagen. Café Mandeldaele is de laatste in het rijtje en daarvoor wordt het plein voor de kerk ingenomen. “The Philips komen spelen, daar hoort ook vriend des huizes Filip Bollaert bij, maar ook Bert Embrechts (broer van Tine, red.), Jan Hautekiet en Ben Crabbé. Niet enkel bekende namen, maar vooral ook steengoede muzikanten.”

“The Philips brengen niet enkel bekende namen mee, het zijn ook steengoede muzikanten”

Op Dulle Dunderdag 29 augustus is er op het kerkplein een eetstand voorzien, pintjes worden verkocht aan twee euro. “En mocht het slecht weer zijn, dan kunnen we vlot omschakelen naar de feestzaal.”

De Mandelsmitters

Exact een week later op donderdag 5 september passeert Izegem Koers door Emelgem en dat is ook het sein om opnieuw alle registers open te trekken. “Ook dan staan we opnieuw voor de kerk. We kunnen een groot deel van ons materiaal van de week ervoor laten staan.”

Ondertussen heeft Mandeldaele met De Mandelsmitters ook een eigen vereniging. “Vorig jaar hadden we een 15-tal leden, maar er kunnen er nog bij. In de zaal hebben we ondertussen vier dartsborden aangebracht, daar is ruimte genoeg om te oefenen en te spelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier