Jongeren kunnen ‘bubbelen’ in afgebakende zones op de Vismarkt

Op de Vismarkt zijn er extra bubbelzones voorzien.© GF
Op de Vismarkt zijn er extra bubbelzones voorzien.© GF
Redactie KW

Stad Ieper bakent zones af op de Vismarkt zodat jongeren er coronaveilig met leeftijdsgenoten kunnen afspreken. Horeca-uitbaters kunnen ervoor kiezen om hun terras met deze extra zone uit te breiden. Komen er geen extra tafeltjes van maximaal 4 personen in een zone? Dan mogen jongeren er in een bubbel van 10 personen samen zitten op de grond.

Vorig weekend kwamen heel veel jongeren samen op de Vismarkt en moest de politie hen aanmanen de coronamaatregelen te respecteren. De Vismarkt is een populaire uitgaansbuurt voor de Ieperse jeugd. Net zoals iedereen missen ook jongeren het om onbezorgd samen met vrienden van een avondje uit te genieten. Toch blijft het in de huidige coronasituatie belangrijk om de geldende maatregelen na te leven.

Bubbelzones

“We willen als stadsbestuur niet bij de pakken blijven zitten en zijn daarom in overleg gegaan met de uitbaters van de Vismarkt om samen acties op te zetten om dergelijke samenscholingen in de toekomst te vermijden. We willen jongeren de kans geven om op een coronaveilige manier in kleine groepjes samen te komen. Vandaar dat er afgebakende zones getekend werden op de grond. De bubbelzones zijn bedoeld voor maximum 10 personen”, legt Dimitry Soenen, schepen voor Jeugd en Lokale Economie, uit.

“Uitbaters kunnen er ook voor kiezen om op die extra bubbelzones aanleunend aan hun bestaande terras extra tafels en stoelen te plaatsen voor 4 personen. De doorgang voor voetgangers moet gevrijwaard blijven. Er zijn ook nadars geplaatst zodat de toegang tot garages vrij is en er doorgaand verkeer mogelijk blijft op de Kiekenmarkt. We zullen het eerste weekend stewards inzetten om alles in goede banen te leiden, dit in samenwerking met de politiediensten”, geeft de schepen nog mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier