https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jan en Ingrid zoeken opvolgers voor hotel De Stokerij: “Het is mooi geweest”

Jan Schaeck en Ingrid Breda runnen al 30 jaar hotel De Stokerij in Roksem. © Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Al 30 jaar ontvangen Ingrid Breda en Jan Schaeck hun gasten in hotel De Stokerij langs de Hoge Dijken. En er is nog een speciale verjaardag te vieren, want Jan mag zich een gouden kok noemen, met 50 jaar ervaring in de keuken. “Tegenwoordig zijn onze hotelgasten vooral fietsers en wandelaars die er even tussenuit willen”, vertelt Ingrid. “Belangrijk is dat wie hier komt, zich direct thuis voelt.”

Het verhaal van hotel De Stokerij begon 30 jaar geleden toen Ingrid Breda (58) en Jan Schaeck (66) langs de Hoge Dijken in Roksem een wat toen een postje werd genoemd, kochten. “Het was in feite een kleine boerderij met nog een huis ernaast. Toen die eigenaars hun woning wilden verkopen, hebben we die ook gekocht.”

Boeketje Vlaanderen

“Het was onze architect die aangaf om bij te bouwen en voor een hotel te gaan. Toen werd op televisie de serie Boeketje Vlaanderen uitgezonden en dat was een heel goed gegeven voor ons, want het programma zocht onder meer naar accommodaties op de buiten”, vertelt Ingrid over die beginjaren.

“Ons cliënteel bestaat vandaag vooral uit mensen die twee tot drie dagen komen ontspannen. Weg van de drukte. Zeker door corona blijven ze vooral in eigen land voor een vakantie. Onze gasten arriveren hier met fietsen op de auto, want tegenwoordig fietst iedereen elektrisch. Enkele jaren geleden schaften we zelf enkele gewone fietsen aan voor de klanten, maar die worden nu nog maar een zeldzame keer gebruikt. Naast fietsliefhebbers krijgen we veel wandelaars te gast. Een bezoek aan het Brugse Ommeland staat steevast op hun agenda. We voorzien hen dan ook graag van de nodige documentatie”, verzekert Ingrid Breda.

Naast fietsliefhebbers krijgen we veel wandelaars te gast

Wie dat wil, kan na een dag fietsen of wandelen ’s avonds genieten van Jans kookkunst. “Door corona zijn we ’s avonds een menu beginnen geven aan onze gasten. Die bestaat vooral uit vis met een tapas- en hoofdschotel en een dessert. Alles vers bereid door de chef”, aldus nog Ingrid die haar klanten ’s morgens verwent met een uitgebreid ontbijt, met artisanale producten.

Opvolgers gezocht

Jan Schaeck en Ingrid Breda hebben twee kinderen, Charlotte en Pieter. Maar die hebben een andere weg gekozen. Daarom zoeken de hotelhouders opvolgers buiten eigen gezin.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.