Hotel-restaurant Sint-Laureins herrijst als nieuwe horecazaak BONK: “Schitterende troef voor Westende”

Burgemeester Jean-Marie Dedecker en Charlotte Landuyt ontfermen zich om het lint te knippen en hiermee Westende met BONK een nieuwe parel te bezorgen. © Luc Cassiman Luc Cassiman
Redactie KW

Het voormalig hotel-restaurant Sint-Laureins heeft plaatsgemaakt voor BONK. De zes suitekamers, het visrestaurant met de nadruk op zeevruchten, en de bar zijn een realisatie van Pedro De Clercq en Charlotte Landuyt (uitbaters van restaurant De Lanteirne) en Maxim De Clercq en Michiel Van Cauwenberghe (Foodsharingrestaurant Vecino).

Vier maanden nadat Guido Bogaert en Sabrina Goethals met welverdiende rust gingen en hotel-restaurant Sint-Laureins in nieuwe handen kwam, staat vandaag BONK te blinken op de duinentop aan het Sint-Laureinsstrand.

“Dat is te danken aan ons topteam, dat zich vier maanden lang de naad uit het lijf heeft gewerkt om BONK op de rails te krijgen tegen het nieuwe seizoen. Een huzarenstukje, met veel dank aan de vooral plaatselijke firma’s die tijd noch moeite hebben gespaard om de zaak rond te krijgen. Voeg daarbij de tweehonderd procent inzet van ons team – dat intussen BONK hun ‘kindje’ is gaan noemen. Topwerk, waarvoor een dikke merci voor allen”, zeiden Charlotte Landuyt en Maxim De Clercq, moe maar blij met het resultaat, tijdens de officiële opening.

“Voor Westende is dit een schitterende troef, gebracht door een familie die het klappen van de horecazweep kent”, zei burgemeester Jean-Marie Dedecker, die assisteerde bij het doorknippen van het lint. “De parel van de kust zal meer dan ooit schitteren.”

Naar eigen goesting

Naast een hotelfunctie, met ontbijt op de kamer, biedt BONK een formule waarin vooral zeevruchten de hoofdrol spelen. “We pakken niet uit met zeevruchtenschotels op zich, maar iedereen kiest wat hij of zij op het bord wil: een krab, kreeft, oesters, garnalen, gamba’s en dies meer, naar eigen goesting”, zegt Charlotte Landuyt. “Je kunt er ook losjes van genieten, bij een goed glas wijn, getekend Wijnhandel De Brabandere uit Wielsbeke. Filip Lambrecht zet de beste wijnen uit de Bourgogne op tafel. Maar ook de carnivoren komen hier aan hun trekken, met een serieuze steak, een portie ribbetjes of een luxe gehaktbal.”

Met De Lanteirne, Vecino en BONK hebben de twee ondernemende families alvast een gastronomische en toeristische driehoek gecreëerd die Westende-Dorp vlekkeloos verbindt met Westende-Bad. Een mooie dag voor Westende.

(PG/GKM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier