Roeselare wil horecabrigade opleiden om tekort aan personeel in horeca op te vangen

Aan het Stationsplein hopen ze op 8 mei te heropenen.© (foto SB)
Aan het Stationsplein hopen ze op 8 mei te heropenen.© (foto SB)
Thomas Dubois

De stad Roeselare doet er alles aan om de hard getroffen horeca te ondersteunen. Zo hebben ze met oog op de heropening 1.300 vierkante meter extra terrassen gecreëerd. Daarnaast starten ze met een horecabrigade.

Roeselare heeft een hart voor de horeca. We kruisen dan ook de vingers voor een gedeeltelijke heropening op zaterdag 8 mei. De Stad trekt ondertussen de eerste registers open om de horeca te ondersteunen. Later deze maand worden nog extra maatregelen aangekondigd.

In normale tijden staat Roeselare voor 2.490 vierkante meter aan horeca terrassen. Net als vorig jaar stelt de Stad zich soepel op bij vragen van de horeca. Ondertussen werden er iets meer dan 1.300 vierkante meter extra vergund. Hierbij worden de ondernemers maximaal administratief ontzorgd.

“Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. Samen met de horeca bereiden we ons voor op 8 mei. Onze diensten faciliteren waar mogelijk. Net als onze ondernemers hopen we dat de cijfers voldoende gunstig zullen zijn om de terrassen te kunnen open. We wachten nu nog op de broodnodige info van de Federale Overheid welke regels er zullen gelden. Ook dit jaar zal de horeca in Roeselare geen terrassenbelasting moeten betalen. Vorig jaar schaften we deze taks definitief af. Deze taks vertegenwoordigde jaarlijks 100.000 euro”, vertelt burgemeester Kris Declercq.

Roeselaarse horecabrigade

“Iedereen snakt naar een eerste pintje of glas op een zomers terras. Het zou wel eens kunnen dat de horeca op die tijdstippen handen tekort komt. Met de horecabrigade #VANRSL wil de Stad en Syntra West jongeren (en werkzoekenden) motiveren om de Roeselaarse horeca bij te springen als het te druk wordt.”

“In een gratis praktijkopleiding van 3 sessies van 3 uur, in totaal 9 uur, leer je de kneepjes van het kelnersvak. De opleiding gaat – coronaveilig – door in de VIP Lounge van Knack Volley. Je leert er de kneepjes van het kelnersvak en met je kelnersdiploma op zak kan de Roeselaarse horeca de volgende maanden op je beroep doen.”

Ben je 16 jaar of ouder? Schrijf je in een leer gratis de kneepjes van het kelnersvak. Ontvang je basiskelnersdiploma (en een leuke verrassing) om daarna als flexijobber of student op de lijst Horeca Brigade #VANRSL te komen.

Waar? VIP Lounge Knack Volley Roeselare, Diksmuidsesteenweg 396, 8800 Roeselare

Wanneer? 3 sessies: zaterdag 1 mei van 9 tot 12 uur, zaterdag 1 mei van 14 tot 17 uur en woensdag 5 mei van 18 tot 21 uur

Schrijf je gratis in via www.roeselare.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.