Feestlocatie Madame Cocotte speelt alle troeven uit: “Blij dat er weer iets mogelijk is”

Zaakvoerder Michiel Joye, hier met dochter Mariette Joye, ontvangt momenteel volop mensen in zijn pop-up restaurant ‘Park’.© (Foto JS)
Zaakvoerder Michiel Joye, hier met dochter Mariette Joye, ontvangt momenteel volop mensen in zijn pop-up restaurant ‘Park’.© (Foto JS)
Redactie KW

Op de site van feestzaal Madame Cocotte kan je de komende maanden terug terecht voor het pop-up restaurant ‘Park’. Zaakvoerders Michiel Joye en Tine De Wandel plaatsten een grote, verwarmde feesttent waar culinaire liefhebbers terecht kunnen voor een smaakvol sharing menu. Ondertussen ziet men bij Madame Cocotte ook het aantal huwelijksaanvragen terug vlot binnenstromen. “In vergelijking met vorig jaar zijn de mensen erg flexibel.”

Feestzaal Madame Cocotte groeide de voorbije jaren uit tot een gevestigde waarde als huwelijkslocatie. Toen de coronacrisis vorig jaar uitbrak, zocht men bij Madame Cocotte naar oplossingen om de moeilijke periode te overbruggen. “Heel wat huwelijken werden al snel afgelast of verplaatst. Met onze pop-up vonden we in de maanden dat het mocht toch een alternatief, al gooide het weer vorig jaar in augustus verschillende keren roet in het eten.” Michiel moest toen door het regenweer drie keer alle gasten die buiten zouden tafelen afbellen. “Dat is niet leuk voor de gasten, maar ook niet voor ons team. Om dergelijke frustraties te vermijden zochten we naar een nieuwe oplossing.”

Huwelijksaanvragen

Langs de achterzijde van de site aan de Koekuitweg werd een grote feesttent geplaatst. Daaronder is er plaats voor een 120-tal gasten. Zij kunnen er de komende maanden genieten van een sharing menu met verschillende hapjes, hoofdgerechten en desserts. “We voorzien ook de nodige verwarming waardoor men zowel op vrijdag, zaterdag als zondag gezellig kan komen tafelen.” Ondertussen kreeg Madame Cocotte ook al heel wat nieuwe aanvragen voor huwelijken binnen. “De zomer staat al goed vol. Meer nog, in vergelijking met de voorbije jaren kiezen er ook heel wat koppels om in oktober, november of december hun huwelijk te vieren.” Michiel merkt dat heel wat koppels heel anders reageren tegenover de coronacrisis in vergelijking met vorig jaar. “De mensen stellen zich anders op en passen zich gemakkelijker aan de regels aan. Ze zijn heel flexibel en zijn blij dat er terug iets mogelijk is. Dat zijn wij trouwens ook. Ook de medewerkers waar we telkens op kunnen rekenen staan te popelen om de huwelijksfeesten mee in goede banen te leiden.”

Koppels met trouwplannen zijn flexibeler geworden dan vorig jaar en schikken zich naar de regels

Eigen pastis en charcuterie

Ondertussen zijn Michiel en Tine ook bezig met enkele andere projecten. Zo komt Madame Cocotte binnenkort met haar eigen pastis op de markt. “Veel horecazaken hebben een eigen gin of een biertje. Wij speelden al enkele jaren met het idee om een eigen pastis te ontwikkelen. Die laten we in Zuid-Frankrijk destilleren.” De pastis is binnenkort verkrijgbaar via de website van Madame Cocotte. De voorbije jaren kweekten Michiel en Tine nabij hun zaak ook Mangalica varkens. Inmiddels gingen ze in zee met het Roeselaarse bedrijf Monarti dat zich onder andere specialiseert in de fijnste charcuterie. “Het vlees wordt voortaan gedroogd in Noord-Italië zonder gebruik van bewaarmiddelen of dergelijke. Eens het voldoende gerijpt is komt het als een echt topproduct terug naar hier.”

Frankies

Michiel maakte van de coronasluiting ook gebruik om samen met zijn nicht Laura ‘Frankies’ op te richten, een meubelmerk met een vrolijke toets. Binnenkort stellen ze hun eerste product, een multifunctioneel eiland, voor aan het grote publiek. “Alles is eigenlijk begonnen toen ik zelf op zoek ging naar een keuken. Ik merkte dat alle keukens erg op elkaar lijken en zocht naar iets nieuws. Zo ontstond na wat creatief denkwerk Frankies. Ook aan de volgende producten wordt al volop gewerkt, zo zullen een buitendouche of stapstenen ook bij ‘Frankies’ te vinden zijn.” De verschillende creaties zullen zowel bij Madame Cocotte als in een showroom in Brugge voorgesteld worden. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier