Elckerlyck plaatst afhaalautomaat

Andrea Stichelbout en Guido Denutte bij de nieuwe automaat vol lekkere gerechtjes.© AN
Andrea Stichelbout en Guido Denutte bij de nieuwe automaat vol lekkere gerechtjes.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

‘Maak van Kortrijk dé takeawaystad van Vlaanderen!’. Die oproep van het Kortrijkse stadsbestuur en een bijbehorende subsidie van 250 euro vielen niet in dovemansoren. Ook Guido Denutte, Andrea Stichelbout en Joost Denutte van café, hotel en restaurant Elckerlyck in Rollegem stapten met succes mee in het afhaalverhaal.

Sinds deze week kan wie langs de Elckerlyck in de Rollegemkerkstraat rijdt, er niet naast kijken. Bij Guido Denutte en zijn gezin staat er op de oprit een gloednieuwe automaat voor dagschotels. “We hebben altijd al afhaal voorzien, maar op deze manier maken we het nog toegankelijker voor onze klanten. Ze hoeven zich niet meer te houden aan onze openingsuren als ze een lekker vers gerechtje willen”, vertelt Guido trots.

Kleine pleister

De familie houdt de Elckerlyck al open sinds de jaren 80. Eerst als café, later als restaurant en nu ook als hotel. “Helaas vallen er niet veel zaken te doen tegenwoordig”, verzucht Guido. “Takeaway is maar een kleine pleister op een grote wonde, maar ik doe het met plezier. Bij mij vind je alle gerechten die je grootmoeder zo goed kan klaarmaken. Ik gebruik geregeld groenten uit mijn eigen ecologische moestuin en ook kruiden doe ik met verse kruiden van eigen kweek”, besluit hij.

Ook voor de prijs hoef je het niet te laten. Een gerechtje uit de automaat kost je 10 euro. De automaat is op elk moment van de dag gevuld met verschillende gerechten. Het menu varieert mee met de seizoenen.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.