Dorpsrestaurant start terug op na meer dan 18 maanden stilte

Op de foto zie je tweede van rechts Rita Vanelslander, in gezelschap van schepen Gerda Goubeir en enkele dames die ze ophaalde met haar auto. Alsook enkele vrijwilligers die instonden voor de bediening. © (Foto RVL)
Redactie KW

Op dinsdag 21 september opende het dorpsrestaurant in Vleteren opnieuw de deuren. Sinds maart 2020 lag alles stil door de coronacrisis. Nu is er groen licht om terug op te starten.

Een veertigtal 65-plussers genoten van het eerste gezamenlijke etentje in de kleine zaal van de Sceure. “Er was al een tijdje een grote vraag wanneer dat het dorpsrestaurant terug ging opstarten”, zegt Gerda Goubeir, voorzitter BCSD en schepen van welzijn, senioren, cultuur en toerisme. “Sommige vaste klanten konden er vandaag spijtig genoeg niet bij zijn, maar er kwamen heel wat nieuwe mensen af”. Zoals het echtpaar Nina Caubergh (74) en Paul Van De Meutter (72). “Wij vierden onlangs ons gouden huwelijk en kregen van de gemeente een bon om te komen eten in het dorpsrestaurant. We vinden dit een leuk cadeau, ik denk niet dat we anders de stap gingen zetten om hier naartoe te komen. We vroegen onze buren mee en dit zal zeker voor herhaling vatbaar zijn”, lacht Nina.

Aan een andere tafel treffen we een groepje vrouwen, die volop aan het genieten zijn van het lekkere eten. “BBQ, het kon niet beter op zo’n mooi zonnige dag”, zegt Rita Vanelslander (75) uit Westvleteren. “Ik kom hier al van bij de opstart van het dorpsrestaurant, en ondertussen heb ik al heel wat mensen over de streep getrokken om mee te komen. Sommigen hadden als excuus dat ze er niet konden geraken maar dat heb ik opgelost. Ik haal iedereen gewoon thuis op en als mijn auto vol is gaan we eten. Zelf ben ik al jaren weduwe en tijdens de week laat ik maaltijden komen van het OCMW. Die zijn lekker en vooral gevarieerd. Anders zou ik al vlug naar een boterham grijpen. Alleen als de kinderen komen zie ik het zitten om eens lekker en uitgebreid te koken”.

Het dorpsrestaurant is er voor 65-plussers, mensen met een beperking en langdurig zieken en vindt telkens de derde donderdag van de maand plaats in de Sceure in Oostvleteren van 11.30 tot 14.00 uur. Maandelijks komen tussen de 30 en 40 mensen genieten van een maaltijd. Regelmatig is er ook een activiteit, die kan variëren van een voordracht tot een actieve namiddag.

Een maaltijd kost 8,5 euro en bestaat uit soep, hoofdgerecht, dessert met koffie en water of tafelbier bij het eten. Inschrijven vooraf is noodzakelijk en kan tot uiterlijk de donderdag voorafgaand aan het dorpsrestaurant via Vanessa Soulliaert (0473 52 23 92), Leen Maenhout (057 40 93 26) of dorpsrestaurant@vleteren.be. Wie nood heeft aan vervoer kan NestorPlus contacteren (0473 33 34 33). Het volgende etentje vindt plaats op dinsdag 19 oktober en op het menu staat juliennesoep, gegratineerde macaroni met groentjes en een lekker Tiramisu als dessert. (RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier